Gå tilbake
+ porsjoner

Cashewkrem - et alternativ til rømme - Fra En skikkelig digg kokebok

Cashewkrem er superlett og godt, og kan brukes til så utrolig mye. Tenk på den som enten rømme, chilimajones eller vaniljekrem, alt ettersom hvordan du smaksetter den.
5 from 5 votes
Skrive ut
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Basisoppskrift

  • 150 g usaltede cashewnøtter nesten 3 dl
  • 1–2 dl vann eller plantemelk gjerne en tykk havremelk

Smakstilsetning

  • 1/2 sitron eller lime kun saften av
  • 1 ss olje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts eplesidereddik
  • 1-2 ss næringsgjær kjøpes på helsekost
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Bløtlegging metode 1: (Dårlig tid)

  • Dekk cashewnøttene godt med vann i en kjele, la koke i 15 minutter. Pass på at det er nok vann så det ikke koker tørt.

Bløtlegging metode 2: (God tid)

  • Dekk nøttene med vann i en beholder. Det bør være vann ca. 2 cm over nøttene. La stå i minst 3 timer, gjerne natten over.

Bland alt

  • Sil av og kjør cashewnøttene med resten av ingrediensene og bland godt i en blender med litt vann eller plantemelk. Begynn med ca. 1 dl og fyll på etter hvert til du har ønsket konsistens. Jeg liker at tykkelsen minner om rømme, men prøv deg frem. Bruk en slikkepott til å dytte blandingen ned fra sidene underveis. Pass på at du kjører blandingen lenge nok, så du oppnår den silkemyke konsistensen.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.