Basisoppskrift
- 150 g usaltede cashewnøtter nesten 3 dl
- 1–2 dl vann eller plantemelk gjerne en tykk havremelk
Smakstilsetning
- 1/2 sitron eller lime kun saften av
- 1 ss olje
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 ts eplesidereddik
- 1-2 ss næringsgjær kjøpes på helsekost
- 1/2 ts salt
Bløtlegging metode 1: (Dårlig tid)
Bløtlegging metode 2: (God tid)
Bland alt
Sil av og kjør cashewnøttene med resten av ingrediensene og bland godt i en blender med litt vann eller plantemelk. Begynn med ca. 1 dl og fyll på etter hvert til du har ønsket konsistens. Jeg liker at tykkelsen minner om rømme, men prøv deg frem. Bruk en slikkepott til å dytte blandingen ned fra sidene underveis. Pass på at du kjører blandingen lenge nok, så du oppnår den silkemyke konsistensen.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.