Gå tilbake
+ porsjoner

Grillet hjertesalat med cæsardressing

4.67 from 3 votes
Skrive ut
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2
Legg i handlelisten

Ingredienser

Paprikadip / Muhammara

  • 1 glass grillet rød paprika 290 g (du kan også grille dine egne og ta av skallet)
  • 100 g hvite bønner Tilsvarer en halv stor boks, kan gjerne bruke hele
  • 2 never valnøtter
  • 1 ts grønnsaksbuljongpulver el. fond
  • 1/2 sitron kun saften
  • ½–1 ts chiliflak
  • 1 ts lønnesirup
  • ½ ts salt
  • pepper etter smak

Grillet hjertesalat

  • 2 hjertesalat
  • olivenolje
  • 1 fed hvitløk
  • 1/2 sitron bruk samme som under

Cæsardressing

  • 1–2 fedd hvitløk finhakket
  • ¼ ts salt
  • 1/2 sitron kun saften, bruk samme som over.
  • ts sennep gjerne dijon
  • ½ ts lønnesirup
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • 1 ss kapers fra glass
  • en klype pepper

Valgfri topping:

  • 2-3 ss kapers (resten av glasset etter dressingen)
  • frityrolje
  • granateple
  • ristede gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Paprikadip / Muhammara

  • Hell av oljen fra paprikaen – behold gjerne hvitløksfeddet om det er med i varianten du har kjøpt. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor, eller bruk en stavmikser.Kjør til du er fornøyd med konsistensen – den er god både chunky og smooth, så bare velg selv. Smak gjerne til med mer krydder.

Hjertesalat

  • Del hver salat i to gjennom roten og del hvitløksfeddet i to. Gni salatens kuttside med hvitløken, deretter sitronen. Til slutt ringler du over litt olje og setter grillen på høy varme. Lag dressingen under før du griller de.

Dressing

  • Ha alle ingrediensene i en liten mikser eller bruk stavmikser. Smak til med salt og sitron.

Topping:

  • Hvis du vil bruke opp resten av kapersglasset så anbefaler jeg veldig(!) å fritere de resterende. Det tar bare to minutter. Varm opp litt olje i en smal liten kjele, så du har minst 1/2 cm olje i bunnen. (Hos meg 8 av 9 på platen). Tørk deretter kapersene litt forsiktig med tørkepapir, og slipp de i kjelen. Pass på det kan sprute litt. Legg gjerne et tørkepapir over kjelen, eller bruk lokk. Etter 1-2 minutter er de sprø og fine, ta da opp med en hullsleiv og la hvile på tørkepapir.
  • Når alt er klart, har du hjertesalaten på grillen med kuttsiden ned, og lar ligge helt stille i 3-4 minutter. Sjekk forsiktig etter 3 minutter, du vil ha grillstriper, men ikke brenne salaten.
  • Slik monterte jeg: (det er et fancy ord for å legge opp maten;))
    Fordel dippen på to tallerkener som et "dip-basseng", legg på to halve hjertesalater med kuttsiden opp, ringle over dressing og toppingen du har valgt. Så er det bare å nyte dette freshe måltidet:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.