- 1 ss stekeolje
- 1 gul løk grovhakket
- 2 fedd hvitløk grovhakket
- 1 ts salt
- 5 små gulrøtter har du økologiske, ikke skrell de, bare vask og ta av roten
- 1 spisspaprika i biter
- 1 søtpotet uten skall, i biter
- 2 stenger stangselleri grovkuttet
- 1 eple i biter med skall
- 1 neve hvite bønner valgfritt
- 2 ss grønnsaksbuljongpulver eller annen belgvekst, evt 2 terninger
- 0,8-1 l vann
- 1-2 dl fløte eller melk (valgfritt) gjerne plantebasert
- 1 neve frisk koriander
- chiliflak
Fres løk og hvitløk i litt olje til den er myk, og grenser mot svidd.
Ha i salt, grønnsaker, eple og eventuelt bønner eller linser, samt ca 8 dl vann til å begynne med. La koke i 15-20 minutter til alle ingrediensene er myke.
Stavmiks så alt og ha i mer vann om den blir for tykk for din smak. Rund gjerne av smaken med litt fløte eller melk. Jeg brukte plantebaserte Gryr.
Smak så til suppen med frisk koriander (gjerne både stavmiks den i suppen samt dekorer). Server med chili flak, eller smak til suppen med dette underveis.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.