Gå tilbake
+ porsjoner

Flagg-focaccia - 17. mai frokostens gøyale midtpunkt

Denne flaggfocacciaen kommer til å bli midtpunktet på 17. mai frokostbordet ditt. Den blir så flott, og smaker helt fantastisk som tilbehør til det aller meste.
5 from 4 votes
Skrive ut
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 12 posjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

Deig

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ss lønnesirup
  • 1-2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 9 dl lunket vann

Topping

  • 2-3 ss olivenolje
  • 2 ss flaksalt f.eks maldon
  • 6 mellomstore tomater i skiver, ev. 16 cherrytomater
  • 150 g kalamata oliven

Fremgangsmåte

Deigen

  • Sikt mel og gjær sammen i en stor bakebolle.
  • Bland deretter inn resten av ingrediensene til deigen. Rør alt sammen til en klissete grøt.
  • Hev deigen under plast og et kjøkkenhåndkle i en time (jeg hever over vannbad*).
  • Når deigen er ferdig hevet, legger du bakepapir i en langpanne og har i deigen. La deigen etterheve i 15 minutter til.
  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Lag små hull ved å stikke fingertuppene ned i deigen (ha litt olje på fingrene så de ikke setter seg fast). Hell over olivenolje og dryss over salt.
  • Nå skal du lage flagget: Start med å legge tomatskivene i fire rektangler, ett i hvert hjørne, slik at det dekker ca en tredjedel av bredden på focacciaen hver. Dette skal være det røde i det norske flagget. Deretter legger du oliven i to rader som et kryss i midten av de røde rektanglene.
  • Stek focacciaen ved 220 grader i 20-25 minutter til brødet har fått en brun og gyllen skorpe. Det kan være litt vanskelig å se når det er ferdig på grunn av toppingen, men et triks er å løfte litt på den og se om bunnen har fått en gyllen farge, da er den gjennomstekt.
  • La focacciaen hvile i 10-15 minutter. Lag gjerne en stripe med aioli imellom olivenene og tomatene på toppen for å lage det "hvite" i flagget. Og server til imponerte gjester! :)

Merknader

*vannbad: Jeg fyller varmt vann i oppvaskkummen, legger er rist over og setter deretter bakebollen over med et håndkle på toppen som dekker hele kummen med bollen. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.