- 2 søtpoteter store
- salt gjerne flaksalt
- olivenolje
Salat
- 230 g hermetiske linser valgfri farge
- 3 stangselleri i små biter
- 1/2 agurk i små biter
- 6 dadler i små biter
- 2 ss kapers i lake fra krydderglass, hell av laken
- 1 håndfull dill finhakket
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 sitron kun saften
- 2 håndfuller salat gjerne feldsalat eller spinat
- eple i biter (valgfritt)
Bønnehummus
- 230 g hermetiske hvite bønner skylt, tilsvarer en stor boks
- 1 dl vann
- 0.5-1 dl tahini sesampaste, lys type
- 1 ts spisskumin
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts chilipulver
- 2 ss sitronsaft
- 1/2 ts salt
- olivenolje etter smak
Søtpoteten
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Vask søtpotetene godt, du trenger ikke å skrelle de. Del de opp i seks deler og legg på et stekebrett med bakepapir. Ringle over olivenolje og salt (her kan du drysse over chilipulver hvis du ønsker det). Vend rundt på bitene så de blir dekket av olje og krydder på alle sider.
Bak i ovnen i 40-50 minutter. De er ferdige når du kan stikke en kniv lett igjennom og de har fått en fin gyllen, gjerne nesten brent farge.
Salaten:
Ha linsene i en bolle sammen med stangselleri, agurk, dadler, kapers og dill (spar litt dill til pynting). Hell over olivenolje, eddik, sitron, salt og pepper og bland sammen.
Min favorittmåte å montere salaten på er å ha hummusen i bunn, deretter salaten og så søtpoteten. (Bildene ble tatt lenge før jeg fant ut at jeg likte det best sånn;))
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.