- 1 stor aubergine i tynne skiver eller to små
Marinade
- 2 ts kanel
- 2 ts malt koriander
- 1/2 ts allehånde
- 1/2 ts kajennepepper
- 4 ss frisk timian finhakket, ca en halv stor urt
- 4-6 fedd hvitløk finhakket eller revet
- 1 tommelstorbit ingefær revet
- 2 lime kun saften
- 1 dl tamari eller soyasaus
- 4 ss lønnesirup
- 4 ss olivenolje eller kokosolje
- 2 vårløk finhakket
- 1 grønn eller rød chili finhakket
Valgfri saus (eventuelt bare bbq saus)
- 1 dl bbq saus (ikke alle er glutenfrie, så sjekk ved behov)
- 1 lime kun saften
- 2 ss olivenolje
- 2 ss lønnesirup
- 1/2 tommelstorbit ingefær revet
- 2 vårløk i tynne skiver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Valgfritt tilbehør
- kokt ris
- nan brød/ pita bfree pita pockets anbefales for glutenfritt
- hummus
- frisk lime
- koriander
Lag marinaden ved å vispe alle ingredienser sammen og sett grillen på medium til høy varme.
Dersom du skal ha ris eller annet tilbehør som tar litt tid, så gjør dette klart nå.
Visp sammen ingrediensene til sausen i en egen skål, og sett til side til servering.
Del auberginen i tynne skiver, gjerne så like som mulig og vend deretter i marinaden. Siden det er litt vanskelig å få bitene fra marinaden til å sitte fast, la jeg dette på når vi grillet. Legg deretter skivene på grillen, pass på at den er ordentlig varm, og legg en ts av marinaden på toppen av skiven. Grill i et sted mellom 3-5 minutter til du har fått fine grillstriper, og snu deretter skivene. Topp igjen med mer av marinaden, og gjenta til alle er godt grillet. Server med masse bbq-saus på toppen, noe deilig tilbehør og gjerne noe kaldt og godt i glasset:)
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.