Gå tilbake
+ porsjoner

10-lags sommerdip

Her har du den ultimate oppskriften til din neste hagefest. 10 nydelige lag med hver sin karakter gir en skikkelig feststemning, selv om det egentlig bare er kuttede grønnsaker og salsa:) Denne kan du dyppe tortillachips i, eller servere med pitabrød for en litt mer mettende rett.
4.86 from 7 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 30 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8 posjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

Brunt lag

  • 1 liten boks sorte bønner (175g uten vann)
  • 1 glass Santa Maria taqueria salsa

Hvitt lag

  • 200 g rømme gjerne plantebasert

Gult lag

  • 1 glass Santa Maria peach & chili salsa
  • 1/2 mango i små terninger

Grønt lag

  • 2 avokadoer i små terninger
  • 1 lime kun saften
  • 1 neve koriander hakket
  • 1 grønn chili finhakket, eller syltet jalapeno etter smak
  • 1/2-1 ts salt
  • 1/2 ts hvitløkspulver valgfritt
  • 1/4 ts pepper valgfritt
  • 2 håndfuller salatblader hakket
  • 1 glass Santa Maria tomatillo salsa

Rødt lag - Pico de gallo

  • 10 cherrytomater hakket
  • 1/2 rødløk finhakket
  • 1 lime saften av
  • 1 neve koriander hakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts lønnesirup valgfritt

Topping og tilbehør

  • 2 vårløk finhakket
  • 2 ss oliven helst kalamata, i skiver
  • 1 pose tortillachips

Fremgangsmåte

  • Finn frem en glassbolle (hvis du vil se lagene fra siden) på ca 15 cm i diameter.

Brunt lag:

  • Ha skylte bønner i en liten bolle og mos noen av bønnene med gaffel. Ha i salsaen og rør rundt. Ha dette i bollen i et jevnt lag. Skyll blandingsbollen.

Hvitt lag:

  • Legg et lag med rømme på toppen av bønnemiksen.

Gult lag:

  • Legg et lag med mangobiter og hell over salsaen.

Grønt lag:

  • Lag guacamolen. Bland sammen avokado, lime, koriander, chili, salt, hvitløkspulver, og pepper i blandingsbollen. Legg dette som neste lag i glassbollen. Skyll blandingsbollen.
  • Legg et lag med salatblader oppå guacamolen.
  • Hell tomatillo-salsaen over salatbladene.

Rødt lag:

  • Bland sammen hakkede cherrytomater, rødløk, lime, koriander, salt og lønnesirup. Legg dette som neste lag.

Topping:

  • Topp dippen med vårløk og oliven - og da er du klar til å servere!
  • Ha tortilla chips på et serveringsfat og server gjerne med små asjetter og en stor serveringsskje i dip-bollen.
    Rester er perfekt som vanlig taco-topping, for eksempel med plantebasert kjøttdeig i tortilla eller skjell.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.