Gå tilbake
+ porsjoner

Frisk jordbærsalat med rabarbra - perfekt til grillmaten

Denne salaten er perfekt til varme sommerdager. Rabarbraen gir en herlig syrlighet, mens sødmen til jordbærene og lønnesirupen gjør det hele et perfekt tilbehør til alt av grillmat eller som en egen lunsj.
5 from 3 votes
Skrive ut Med video
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Salat

  • 1 stor boks hermetiske linser skylte (230g uten lake)
  • 2 rabarbra i tynne skiver
  • 1 liten bunt asparges i 1 cm tykke biter
  • 10 jordbær delt i fire
  • 200 g cherrytomater delt i fire
  • 1 håndfull basilikum grovhakket

Dressing

  • 3 ss lønnesirup
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 skvis sitron kun saften
  • salt og pepper

Topping

  • 150 g fetaost, gjerne plantefeta se hannelene.no/plantefeta
  • basilikum
  • 1 god neve blåbær (valgfritt)
  • ristede gresskarkjerner (valgfritt)
  • chiliflak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha alle salatingrediensene i en stor bolle. Legg i et dørslag frem til du er klar til å servere, dersom det tar en stund, så får ingrediensene saftet av seg litt.
  • Bland sammen dressingingrediensene.
  • Når du er klar til å servere, ha salaten i en serveringsbolle, hell over dressingen og bland, topp med feta og basilikum, og gjerne blåbær, gresskarkjerner og chiliflak.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Oppskriftsvideo

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.