Gå tilbake
+ porsjoner

VegeTurmat - Slik lager du Meksikansk Jackfruit på tur

For en nydelig og enkel turoppskrift! Jackfruit er en helt herlig ingrediens til vegetarmat, som mange mener at konsistensmessig er veldig likt kjøtt. Her er en superlett og velsmakende rett du kan lage på tur.
4.50 from 2 votes
Skrive ut Med video
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2 porsjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 boks hermetisk jackfrukt (i brine ikke i sirup) Boksen min var 400 g
  • 200 g hermetiske tomater tilsvarer en halv stor boks
  • 1/2 - 1 pose tacokrydder etter smak
  • 1 dl vann
  • 4 tacolefser
  • salat eller finsnittet rødkål Kål holder seg lengre på tur
  • hummus
  • syltet rødløk Se tips lengre oppe i turguiden om du vil lage på tur

Fremgangsmåte

Dette forbereder du hjemme:

  • Hell av vannet av jackfrukten og skjær av trekanten helt ytterst på jackfrukten ettersom den kan være litt hard. Ha i en lufttett beholder eller pose. Bland gjerne hermetiske tomater og krydder sammen og ta med i en beholder.

På tur:

  • Ha jackfrukten i panna og stek til den har blitt litt mørkere i fargen og noe av vannet har dampet bort. Hell over tomater, krydder og vann og la det koke inn på lav varme.
  • Når vannet har kokt inn er du klar til å servere. Ha litt salat eller kål, samt hummus i tortillaen, deretter jackfrukten og topp med syltet rødløk. Nyt!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Oppskriftsvideo

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.