Grønn mos
- 1/2 stor boks hermetiske hvite bønner skylte (230g uten lake)
- 1 avokado
- 1 håndfull spinat
- 1 håndfull koriander
- 1/2-1 lime kun saften
- 1/2 ts hvitløkskrydder
- 2 ss oliven olje
- 1 ts salt
Sprø kikerter
- 2 små bokser hermetiske kikerter skylte (190g uten lake)
- 2 ss olje
- 1-2 ts chilipulver
- 1-2 ts garam masala
- 1/2 ts salt
Valgfri topping
- cherrytomater
- plantebasert naturell yoghurt / rømme
- chiliflak
- syltet rødløk
- frisk koriander
Dette forbereder du hjemme:
Ha alle ingrediensene til den grønne mosen i en blender og kjør glatt. Dytt ned massen underveis så alt blir godt blandet. Ha mosen i en luftett beholder.
Bland sammen alt krydderet til de sprø kikertene og ha i en liten beholder.
Skyll kikertene og ha i en lufttet beholder.
På tur:
Ha primusen på medium varme, ha olje i en kjele (med lokkmulighet) på primusen. Når det er varmt har du i kikertene og krydderblandingen. Stek i 7-10 minutter med lokk, til kikertene har blitt brune og noen begynner å "poppe". Ta av varmen og la de poppe fra seg før du åpner så det ikke spruter olje på deg.
Hvis du vil: varm pitabrødene i stekepannen.
Nå er du klar til å servere. Ha den grønne mosen i et medium tykt lag på pitabrødene, topp med de sprø kikertene, cherrytomater og syltet rødløk hvis du har med. (Se tips lengre opp i VegeTurmatguiden!)
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.