Gå tilbake
+ porsjoner

VegeTurmat - Slik lager du sprø pitadrøm på tur

Dette er en av de mest populære oppskriftene fra min første bok. Nå har jeg laget en versjon man kan lage når man er på tur, både superlett og utrolig godt!
5 from 2 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 10 minutter
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4 porsjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

Grønn mos

  • 1/2 stor boks hermetiske hvite bønner skylte (230g uten lake)
  • 1 avokado
  • 1 håndfull spinat
  • 1 håndfull koriander
  • 1/2-1 lime kun saften
  • 1/2 ts hvitløkskrydder
  • 2 ss oliven olje
  • 1 ts salt

Sprø kikerter

  • 2 små bokser hermetiske kikerter skylte (190g uten lake)
  • 2 ss olje
  • 1-2 ts chilipulver
  • 1-2 ts garam masala
  • 1/2 ts salt

Bunn

  • 4 pitabrød

Valgfri topping

  • cherrytomater
  • plantebasert naturell yoghurt / rømme
  • chiliflak
  • syltet rødløk
  • frisk koriander

Fremgangsmåte

Dette forbereder du hjemme:

  • Ha alle ingrediensene til den grønne mosen i en blender og kjør glatt. Dytt ned massen underveis så alt blir godt blandet. Ha mosen i en luftett beholder.
  • Bland sammen alt krydderet til de sprø kikertene og ha i en liten beholder.
  • Skyll kikertene og ha i en lufttet beholder.

På tur:

  • Ha primusen på medium varme, ha olje i en kjele (med lokkmulighet) på primusen. Når det er varmt har du i kikertene og krydderblandingen. Stek i 7-10 minutter med lokk, til kikertene har blitt brune og noen begynner å "poppe". Ta av varmen og la de poppe fra seg før du åpner så det ikke spruter olje på deg.
  • Hvis du vil: varm pitabrødene i stekepannen.
  • Nå er du klar til å servere. Ha den grønne mosen i et medium tykt lag på pitabrødene, topp med de sprø kikertene, cherrytomater og syltet rødløk hvis du har med. (Se tips lengre opp i VegeTurmatguiden!)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.