Gå tilbake
+ porsjoner

Arme riddere

Dette er en luksusfrokost som du virkelig kan kose deg med de dagene du vil ha noe ekstra, eller kanskje har overnattingsgjester til frokost. Det er en perfekt måte å få gamle brødskiver til å skinne på!
4.25 from 4 votes
Skrive ut
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 1/2 dl plantebasert melk gjerne soyamelk
  • 1 ts fiberhusk (psylium frøskall)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1-2 ts kanel
  • 1-2 ts lønnesirup
  • 1/2 ts salt
  • 4 ss maisenna
  • 2 ss smør eller kokosolje gjerne plantebasert
  • 6 brødskiver gjerne gamle

Toppingforslag

  • peanøttsmør
  • syltetøy gjerne chiasyltetøy
  • banan
  • friske bær

Fremgangsmåte

  • Ha plantemelk, fiberhusk, bakepulver, kanel, lønnesirup og salt i en bolle som er stor nok til at du får plass til en brødskive. Rør godt sammen. Dryss i maisennaen, og bruk en visp for å unngå klumper.
  • Smelt smør eller kokosolje i en stekepanne, og legg i mellomtiden 2 skiver brød i røren. La dem ligge i 10 sekunder, slik at de trekker til seg røren uten å bli helt gjennombløte.
  • Stek de arme ridderne gyllenbrune og fine, 2–3 minutter på hver side, i en middels varm stekepanne. De skal få tynn stekeskorpe.
  • Topp med flytende peanøttsmør (bland ev. ut tørt peanøttsmør med litt vann eller lønnesirup), syltetøy, banan, friske bær eller noe annet du liker bedre.

Merknader

TIPS:
Brød med mange hele korn fungerer ikke så godt i denne oppskriften. Du bør bruke
et mykt brød, siden det skal legges i bløt i en røre før det stekes.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.