Gå tilbake
+ porsjoner

Hurrycurry - grønn kikertgryte i en fei

En nydelig currygryte med kikerter og kokosmelk. En skikkelig smaksbombe som er superrask å lage, perfekt hverdagsmat!
4.90 from 29 votes
Skrive ut
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 ss stekeolje gjerne kokosolje
  • 1 gul løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 tommelstor bit ingefær revet
  • 2-4 ts grønn thai currypaste
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 1/2 ts malt spiskummen
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 dl finhakkede hermetiske tomater
  • 200 g frossen eller frisk spinat
  • 1 ss buljong
  • 2 store bokser hermetiske kikerter skylt (480g)

Valgfritt tilbehør

  • plantebasert yoghurt*
  • grønn chili
  • naanbrød
  • frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en kjele, og ha i løk, hvitløk og ingefær. La det frese til løken er myk og blank.
  • Tilsett currypasten, og rør godt. La den frese med løken i et halvt minutt. Tilsett deretter resten av ingrediensene, utenom kikertene, og la det koke opp. La det småkoke i 10 minutter, eller lenger hvis du har tid.
  • Tilsett kikerter, og smak eventuelt til med mer krydder.
  • Server gryten som den er, eller topp med tilbehøret du ønsker.

Merknader

* Plantebaserte yoghurter har varierende søthetsgrad. Jeg liker best de tykke greske, og pleier å røre i litt presset sitron eller lime før servering for å tilføre litt mer syrlighet.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.