Gå tilbake
+ porsjoner

Sjokolademousse

Sjokolademousse er en sikker vinner og kan enkelt serveres til mange. Denne er knallgod og luftig med en hemmelig ingrediens, nemlig kikertlake istedenfor eggehvite!
5 from 3 votes
Skrive ut
Total tid: 1 time
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 200 g mørk sjokolade gjerne uten melk
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 klype salt
  • 1 1/2-2 dl kikertlake fra en hermetisk boks med kikerter

Valgfri topping

  • friske bær
  • chiasyltetøy
  • naturell yoghurt gjerne plantebasert
  • kokosyoghurt
  • mynteblader
  • revet sjokolade
  • melis

Fremgangsmåte

  • Ha sjokolade, lønnesirup og salt i en bolle, smelt forsiktig over en kjele med kokende vann. La avkjøles litt.
  • Hell kikertlaken over i en liten bakebolle av stål eller glass, og pisk den helt stiv med en håndmikser. Det går raskere jo smalere bollen er, for da får vispen mer kontakt med laken. Når massen er så stiv at du kan snu bollen opp ned uten at den faller ut, er den klar.
  • Vend inn sjokoladeblandingen i den stivpiskede massen. Du kan godt bruke håndmikseren til dette også, men visp bare til det akkurat er blandet.
  • Fordel moussen i passende former, og sett kjølig i minst 45 minutter.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.