- 200 g mørk sjokolade gjerne uten melk
- 2 ss lønnesirup
- 1 klype salt
- 1 1/2-2 dl kikertlake fra en hermetisk boks med kikerter
Valgfri topping
- friske bær
- chiasyltetøy
- naturell yoghurt gjerne plantebasert
- kokosyoghurt
- mynteblader
- revet sjokolade
- melis
Ha sjokolade, lønnesirup og salt i en bolle, smelt forsiktig over en kjele med kokende vann. La avkjøles litt.
Hell kikertlaken over i en liten bakebolle av stål eller glass, og pisk den helt stiv med en håndmikser. Det går raskere jo smalere bollen er, for da får vispen mer kontakt med laken. Når massen er så stiv at du kan snu bollen opp ned uten at den faller ut, er den klar.
Vend inn sjokoladeblandingen i den stivpiskede massen. Du kan godt bruke håndmikseren til dette også, men visp bare til det akkurat er blandet.
Fordel moussen i passende former, og sett kjølig i minst 45 minutter.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.