Skrell søtpotetene og skjær dem i biter, og damp dem møre med en damprist. Avhengig av hvor store bitene er, trenger de 7–10 minutter før de er helt møre.
I mellomtiden kan du måle opp resten av ingrediensene og finne frem en, eller helst to, stekepanner.
Når søtpotetene er møre, moser du dem med en stavmikser eller en potetstamper, før du blander dem sammen med resten av ingrediensene til fyllet. Smak til med mer salt, lime eller tacokrydder.
Legg så et par spiseskjeer med fyll på den ene halvdelen av en tortilla, topp med ost, og brett den andre halvdelen over så du står igjen med en fylt halvsirkel.
Varm litt olje i stekepannen(e) og stek quesedillaene på medium sterk varme til de er gylne og sprø på begge sider, og osten har smeltet. Det er ofte plass til to lefser i en stekepanne, så har du to panner går det unna!
Del quesadillaene i to eller tre, og server dem med valgfritt tilbehør. Spis gjerne uten bestikk.