Gå tilbake
+ porsjoner

Quesadillas med most søtpotet

Barnefavoritten quesadilla med søtpotet har overrasket mange! Prinsippet er at man legger fyll og ost på den ene halvdelen av en tortillalefse, bretter den andre halvdelen over og steker til fyllet er varmt og lefsen er gyllen. For småbarnsforeldre er dette en veldig fin rett. Siden fyllet er fastlimt inne i lefsen, blir det mye mindre søl enn med andre tacoretter. Det uttales forøvrig "ke-sa-dija", men om du heller vil si "kesa-dilla" så synes jeg du skal fortsette med det.
5 from 6 votes
Skrive ut
Total tid: 44 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Fyll

  • 2 medium store søtpoteter i biter
  • 1 boks hermetiske sorte bønner 175-230 g, skylt
  • ½ lime saften av
  • 120 g mais
  • 1 neve spinat grovhakket
  • 1–2 ss tacokrydder hjemmelaget el. kjøpt
  • 1–2 ts salt
  • 200–250 g revet valgfri ost gjerne plantebasert

Annet

  • 8 tortillalefser gjerne fullkorn
  • stekeolje

Anbefalt tilbehør, velg gjerne 1-2

Guacamole

  • 2 avokado most
  • 10 cherrytomater i biter
  • 0,5-1 lime saften av
  • 1 neve koriander finhakket
  • 0,5-1 ts salt
  • 0,5 ts cayennepepper valgfritt
  • 1/4 ts pepper valgfritt

Limedressing

  • 150 g yoghurt/rømme/creme fraiche gjerne plantebasert
  • 1 lime saften av
  • 4-5 skiver syltet jalapenos el. 0,5 frisk jalapeno
  • 2 never frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 1 avokado el. neve spinat valgfritt

Fremgangsmåte

  • Skrell søtpotetene og skjær dem i biter, og damp dem møre med en damprist. Avhengig av hvor store bitene er, trenger de 7–10 minutter før de er helt møre.
  • I mellomtiden kan du måle opp resten av ingrediensene og finne frem en, eller helst to, stekepanner.
  • Når søtpotetene er møre, moser du dem med en stavmikser eller en potetstamper, før du blander dem sammen med resten av ingrediensene til fyllet. Smak til med mer salt, lime eller tacokrydder.
  • Legg så et par spiseskjeer med fyll på den ene halvdelen av en tortilla, topp med ost, og brett den andre halvdelen over så du står igjen med en fylt halvsirkel.
  • Varm litt olje i stekepannen(e) og stek quesedillaene på medium sterk varme til de er gylne og sprø på begge sider, og osten har smeltet. Det er ofte plass til to lefser i en stekepanne, så har du to panner går det unna!
  • Del quesadillaene i to eller tre, og server dem med valgfritt tilbehør.
    Spis gjerne uten bestikk.

Guacamole

  • Bland alle ingrediensene i en bolle, smak eventuelt til med mer krydder.

Limedressing

  • Stavmiks alle ingrediensene til dressingen.

Merknader

TIPS:
1. Nå som du kan fremgangsmåten for quesadillas, kan du variere i det uendelige. Hovedpoenget er at du må ha noe som fungerer som lim inne i lefsen, i dette tilfellet er det både røren og osten som er limet. Du kan også eksperimentere med andre sammensetninger, for eksempel avokado med krydder og linser, stekte grønnsaker og cashewkrem.
2. Lag gjerne i forveien: Siden fyllet kan lages dagen før, er det kun montering og steking igjen når du er klar for middag. Hvis du vil lage quesadillas til mange, legger du dem ferdigstekte inn i ovnen på for eksempel 80 °C, så holder de seg varme mens du steker opp resten.
3. Nydelige i matpakken dagen derpå!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.