Gå tilbake
+ porsjoner

Quesadillas med sopp og spinat

Rask og deilig rett som egner seg som en varm helgelunsj, en middag med litt tilbehør, eller til og med som tilbehør til suppe! Linsene fungerer utmerket i quesadillas, og vil antagelig heller ikke merkes av små eller store skeptiske gjester. Maispureen og limedressingen er veldig god til. Anbefales!
5 from 2 votes
Skrive ut
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Soppfyll

  • 2 ss smør eller olje
  • 2 fedd hvitløk revet eller finhakket
  • 500 g valgfri sopp i skiver
  • 1 ts salt
  • 1–2 ss tacokrydder hjemmelaget eller kjøpt
  • 1 liten boks hermetiske grønne linser skylt (175 g)
  • 200 g frisk spinat
  • 200–250 g revet valgfri ost gjerne cheddar

Annet

  • 8–10 tortillalefser gjerne fullkorn eller mais
  • stekeolje f.eks. rapsolje

Superpopulær maispuré

  • 2 bokser mais totalt 400 g, skylt
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Limedressing

  • 150 g crème fraiche el. rømme
  • 1 lime saften av
  • 1 grønn jalapeños el. 4-5 skiver syltet jalapeños
  • to never frisk koriander 1
  • 0,5 ts salt
  • avokado el. en håndfull spinat (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Bruk en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele. Smelt smøret eller varm oljen på medium sterk varme, og stek hvitløken i et par minutter til den er blank.
  • Tilsett sopp, og stek til den er brun og har sluttet å avgi fuktighet.
  • Ha så i salt, tacokrydder, linser og spinat, og rør til alt er varmt og spinaten har falt sammen.
  • Smak til med tacokrydder og eventuelt annet krydder. (Smaken er veldig avhengig av hvor sterkt tacokrydderet ditt er, så prøv deg frem.)
  • Legg så litt ost på den ene halvdelen av en tortilla, ca. 3 ss soppfyll, og deretter litt ost igjen.
  • Brett tortillaen sammen så du får en halvmåne, og stek den i litt olje på begge sider til osten er smeltet og tortillaen er gyllen.
  • Del i 2–3 trekanter og server med ønsket tilbehør.

Superpopulær maispuré

  • Stek maisen i litt smør i 5-6 minutter til den får en gyllen farge. Bland til en jevn masse med en stavmikser, men la gjerne noen korn være igjen for litt tekstur. Smak deg frem med salt og pepper. Den skal være ganske søt.

Limedressing

  • Stavmiks alt sammen. Juster etter smak med jalapeños og eventuelt avokado eller spinat.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.