Gå tilbake
+ porsjoner

Pasta i tomat- og olivensaus

Oliven, tomat og hvitløk er en kjent trio i mange oppskrifter, og er supergodt sammen med pasta. Denne varianten av Pasta puttanesca har linser i tillegg, slik at retten både blir mer mettende og mer næringsrik. Jeg synes den blir ekstra digg med parmvegan på toppen.
4.75 from 12 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Saus

  • 800 g grovhakkede hermetiske tomater
  • 20 kalamata-oliven uten stein* hakket
  • 3–4 hvitløksfedd revet
  • ¼–½ ts tørkede chiliflak
  • 1 ss sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten boks hermetiske linser skylt (175 g)
  • 2 ss kapers valgfritt
  • en liten håndfull frisk basilikum eller bladpersille
  • salt og pepper etter behov
  • 300 g valgfri pasta gjerne fullkorn

Valgfri topping:

  • fetaost eller parmesan gjerne plantebaserte varianter, sjekk f.eks. min Parmvegan linket over
  • basilikum
  • pepper

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene til sausen utenom basilikum i en medium stor kjele.
  • Kok opp, og la det småkoke i 20 minutter. Rør om av og til så det ikke setter seg fast i bunnen.
  • I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.
  • Når sausen har småkokt i ca. 20 minutter, skal den være ganske fast. Rør da inn basilikum og smak til med sukker, salt og pepper, og eventuelt mer chiliflak.
  • Fordel pastaen i dype tallerkener og ha sausen på toppen. Ha gjerne på ekstra basilikum, litt parmvegan eller feta om du vil, og litt pepper.

Merknader

TIPS:
1. Hvis du er så heldig at du har en grønnsakstrimler (spiralizer), så er denne sausen veldig god til for eksempel squashspagetti. For at det skal bli mettende nok, anbefaler jeg at du beregner litt mer saus per person.
2. Hvis noen rundt bordet blir skremt av oliven, så kan de røres inn til slutt også. Bare ta ut porsjoner til de fryktsomme først, og ha i oliven i sausen etterpå.
* Bruk kalamata-oliven, det er de som har mørk brun/blå farge. Helt sorte oliven er bare fargede, grønne oliven, og grønne oliven vil bli altfor salt i denne retten. Har du bare grønne liggende, så halver mengden.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.