Gå tilbake
+ porsjoner

Klassisk lasagne

Min beste vegetarlasagne som har kjøtterstatning i seg, som har lurt absolutt alle jeg har servert den til, til og med en gjeng industrimenn som var helt sikker på at dette var kjøtt:) Knallgod klassisk lasagne med skikkelig kosefølelse og masse smak! Først publisert i En skikkelig digg kokebok 1.
4.75 from 4 votes
Skrive ut
Total tid: 2 timer 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

Fyll

  • 2 ss stekeolje f.eks. rapsolje
  • 1 gul løk finhakket
  • 2–4 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 600–650 g vegetardeig
  • 800 g hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 store gulrøtter i små terninger
  • 200 g sellerirot i små terninger
  • 2 ½ dl rødvin
  • 2 grønnsakbuljongterninger knus dem gjerne
  • 2 dl vann
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • pepper

Saus

  • 7 dl melk gjerne havre eller soya
  • ½ ts salt
  • 4 ss mel eller maisenna
  • 2–3 ss smør
  • pepper

Annet

  • 6-8 lasagneplater
  • 100 g revet ost gjerne plantebasert (valgfritt)
  • 1-2 ts chilikrydder (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en stor kjele, og stek løken på medium sterk varme til den begynner å bli blank. Tilsett hvitløk mot slutten.
  • Ha i vegetardeig og stek til den har fått litt farge.
  • Tilsett resten av ingrediensene til fyllet, la putre på medium sterk varme i en times tid.
  • Når det er 15 minutter igjen til retten er klar, setter du ovnen på 200 °C, over- og undervarme.
  • Lag så sausen: Ha kald eller romtemperert melk i en kjele med salt og mel, sett på varmen og rør med en visp under oppvarming. Tilsett smøret når melet har blandet seg godt med melken. La småkoke i 5 minutter under omrøring. Smak til med pepper.
  • Når fyllet har kokt i ca. en time, smaker du til med salt og pepper, pluss evt chilikrydder for litt futt.
  • Legg så et lag med ca. en tredjedel av fyllet i bunnen av en stor ildfast form, deretter 3-4 lasagneplater og en tredjedel av sausen.
  • Fortsett med halvparten av det resterende fyllet, 3–4 lasagneplater og halvparten av sausen.
  • Avslutt med resten av fyllet, sausen og ost om du vil, denne er nemlig også god uten .
  • Stek i ca. 45 minutter til osten er gyllen og en kniv går lett gjennom lasagneplatene. Sjekk etter 30 minutter. Hvis osten begynner å bli ferdig, men lasagneplatene er harde, legger du litt aluminiumsfolie over formen til alt er ferdig så den ikke blir svidd på toppen.
  • Server gjerne med godt brød, kryddersmør, samt en frisk salat.

Merknader

TIPS: 
Dette gir en ganske stor porsjon, men når du først er i gang, så anbefaler jeg enten å lage hele retten og fryse inn rester, eller i det minste alt fyllet, og så bruke halvparten til å lage spagetti i «kjøttsaus» dagen derpå. Fyllet er minst like godt som pastasaus!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.