Gå tilbake
+ porsjoner

Blomkålsuppe med ost- og linsequesadillas

Denne oppskriften ble til en gang jeg ville lage en blomkålsuppe som var litt mer spennende enn den tradisjonelle. Derfor tilsatte jeg gurkemeie og spisskummen til blomkålen, stekte den i ovnen først. Så ville jeg finne en måte å få inn belgvekster på, uten at de skulle stavmikses i suppen (som selvsagt går an, men det vet du nå), så da valgte jeg å lage noen enkle ostequesadillas ved siden av, med linsene skjult i midten. Det ble en suksess, og jeg har fått mange tilbakemeldinger om at denne ble en hverdagsfavoritt.
4.88 from 8 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
KOKETID: 30 minutter
Total tid: 45 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Suppe

  • 3 ss olje f.eks. kokosolje
  • 1 medium stort blomkålhode renset og delt i små buketter
  • 1 ts gurkemeiekrydder
  • 1 ts spisskummen
  • 3–4 fedd hvitløk med skall
  • 1 gul løk hakket
  • 3–4 dl vann
  • 1 grønnsakbuljongterning
  • 3 ½ dl kokosmelk ikke lett
  • ½–1 lime kun saften
  • ½ ts salt

Linsequesadillas

  • 2 store tortillaer
  • 80–100 g revet ost
  • 1 boks valgfrie linser skylt 175-230 g
  • 2 ts limejuice
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C.
  • Bland blomkål med 2 ss olje, gurkemeie og spisskummen og fordel utover et stekebrett.
  • Pakk hvitløk med skall i litt aluminiumsfolie.
  • Sett hvitløken på en rist øverst i ovnen, og stekebrettet med blomkål i midten. Stek i ca. 30 minutter.
  • I mellomtiden varmer du 1 ss olje i en medium stor kjele og steker løken til den blir lett brunet. Tilsett så vann (3 dl om du liker tykke supper, 4 dl om du er mer glad i en tynnere type), buljong og kokosmelk. La dette småputre til blomkålen og hvitløken er ferdig stekt.
  • Ta frem en stor stekepanne og sett den på medium sterk varme.
  • Legg 1/4 av osten på hver halvdel av tortillaene, fordel så linsene på osten, krydre lett og fordel lime på linsene. Topp så med resten av osten. Brett sammen hver tortilla til en halvmåne. Stek så i 3–5 minutter på hver side til osten er smeltet og utsiden er sprø. Har du en vanlig stor stekepanne, bør du få plass til begge samtidig.
  • Når hvitløk og blomkål er ferdig, tas de ut av ovnen. Ha blomkålen i suppen. (Spar gjerne noen fine biter til topping.)
  • Hvitløken er veldig varm, så stikk gjerne en gaffel i enden av feddet, og bruk en skje til å skrape ut innholdet. Ha det i suppen og stavmiks til alt er glatt.
  • Smak til med lime, salt og pepper.
  • Server med noen stekte blomkålbuketter og gjerne noen friske urter. Del hver tortilla i tre trekanter. Dypp linsetortillaene i suppen og nyt!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.