Sett ovnen på 225 °C.
Bland blomkål med 2 ss olje, gurkemeie og spisskummen og fordel utover et stekebrett.
Pakk hvitløk med skall i litt aluminiumsfolie.
Sett hvitløken på en rist øverst i ovnen, og stekebrettet med blomkål i midten. Stek i ca. 30 minutter.
I mellomtiden varmer du 1 ss olje i en medium stor kjele og steker løken til den blir lett brunet. Tilsett så vann (3 dl om du liker tykke supper, 4 dl om du er mer glad i en tynnere type), buljong og kokosmelk. La dette småputre til blomkålen og hvitløken er ferdig stekt.
Ta frem en stor stekepanne og sett den på medium sterk varme.
Legg 1/4 av osten på hver halvdel av tortillaene, fordel så linsene på osten, krydre lett og fordel lime på linsene. Topp så med resten av osten. Brett sammen hver tortilla til en halvmåne. Stek så i 3–5 minutter på hver side til osten er smeltet og utsiden er sprø. Har du en vanlig stor stekepanne, bør du få plass til begge samtidig.
Når hvitløk og blomkål er ferdig, tas de ut av ovnen. Ha blomkålen i suppen. (Spar gjerne noen fine biter til topping.)
Hvitløken er veldig varm, så stikk gjerne en gaffel i enden av feddet, og bruk en skje til å skrape ut innholdet. Ha det i suppen og stavmiks til alt er glatt.
Smak til med lime, salt og pepper.
Server med noen stekte blomkålbuketter og gjerne noen friske urter. Del hver tortilla i tre trekanter. Dypp linsetortillaene i suppen og nyt!