- 200 g spaghetti gjerne fullkorn
- 200 g søte cherrytomater delt i to
- 1 rødløk i halvsirkler
- 3 hvitløksfedd finhakket
- 100 g spinat grovhakket
- 1/2 ts chiliflak / 1/2 chili finhakket
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss buljongpulver
- 6 dl vann
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
Valgfri topping
- 2 never valgfri ost revet (valgfritt)
- frisk basilikum
- 2 never bønner eller kikerter (valgfritt) min favoritt er edamamebønner uten skall fra frysedisken
Bruk en vid kjele. Brekk gjerne spagettien i to og ha alle ingrediensene, utenom toppingen, i kjelen.
Kok under jevnlig omrøring i 8–10 minutter til spagettien er al dente og vannet er kokt inn.
Smak til med salt og pepper, og topp med ost og basilikum.
Tips: Hvis du vil øke proteininnholdet i retten, kan du selvsagt tilsette noen linser, hvite bønner eller kikerter mot slutten av koketiden, eller f.eks. grønne edamamebønner som du finner i frysedisken.
Denne er til 2-3 personer, avhengig om du velger å ha i bønner eller ikke:)
NB: Hvis du bruker parmesan, så husk at vanlig parmesan ikke er vegetarisk, så hvis du ønsker å spise helt kjøttfritt så bruk en "parmesan"variant uten animalsk løpe.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.