Gå tilbake
+ porsjoner

Matpakkemuffins

Disse muffinsene er perfekte til travle hverdager. De kan lages i store porsjoner og fryses ned, og det eneste du trenger å gjøre er å ta en ut av fryseren og putte rett i matpakka - så er den tint når lunsjen kommer! Lettere matpakke finnes ikke.
Denne oppskriften gir deg tre forskjellige muffins. Prøv deg frem til hvilke du liker best, eller lag tredobbel porsjon, så får du 12 av hver type. Lag basen først, og bland deretter den smaksvarianten du ønsker å lage.
4.88 from 8 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
KOKETID: 30 minutter
Total tid: 40 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 12 muffins
Legg i handlelisten

Ingredienser

Basen

  • 4 1/2 dl quinoa hele frø
  • 4 ss chiafrø
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 4 1/2 dl havregryn lettkokte
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts salt
  • 3 bananer moste
  • 4 1/2 dl melk gjerne plantebasert
  • 1,2 dl olje

Den røde

  • 2 små til medium store rødbeter skrellet og revet
  • 150 g bringebær frosne eller ferske

Den oransje

  • 2 epler i 1/2 cm terninger
  • 2 gulrøtter i 1/2 cm terninger
  • 1 medium stor squash finrevet
  • 1 ts kanel

Den grønne

  • 2 håndfuller spinat
  • 2 epler i 1/2 cm terninger
  • 1 medium stor squash finrevet

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Basen

  • Ha quinoa, gresskarkjerner og chiafrø i en sterk blender og kjør til det blir til mel.
  • Ha melblandingen i en medium stor bolle og tilsett de resterende tørre ingrediensene og bland. Deretter har du i de våte ingrediensene og rører godt.

Velg deretter en av fargene, eller del tredoble basen og lag alle variantene

  • Den røde: Ha i revet rødbete og rør god. Deretter har du i frosne bringebær og rører om forsiktig så bærene forblir hele.
  • Den oransje: Ha i alle ingrediensene og bland godt.
  • Den grønne: Ha spinaten i røren og bruk en stavmikser til å blande spinaten godt med resten. Ha deretter i eple og squash og bland godt.

Steking

  • Ha deigen i 12 store muffinsformer og stek i 30-35 minutter, eller til en tannpirker kommer ut nesten ren når du stikker den i muffinsene. La de hvile i 10 minutter før servering, de vil bli fastere under hviling.

Merknader

Tips:
Her kan du selvfølgelig variere fyllet etter smak og behag, bytt ut en grønnsak med en annen hvis tunga som skal smake ikke liker noe. Finhakk eller riv noe hvis mottageren er skeptisk til biter - det er helt opp til deg! 
* jeg har brukt lettkokte for å få deigen luftig, hvis du bare har store havregryn kan du ha de i blenderen også, men stopp litt før det blir helt finmalt. Da vil deigen holde seg luftig fremfor å bli helt kompakt. 
 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.