Gå tilbake
+ porsjoner

Syltet rødløk - superfavoritten

Syltet rødløk er utrolig lett å lage, holder lenge i kjøleskapet og er godt til det meste. Prøv denne favorittoppskriften!
4.93 from 13 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 5 minutter
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 10
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 3-4 rødløk i skiver
  • 1 dl 7 % eddik ev. eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

  • Kok opp eddik, sukker og vann, ta av platen når sukker har løst seg opp. Det tar bare et par minutter. 
  • Del rødløken først i to gjennom roten. Lag deretter tynne skiver/halvsirkler. 
  • Finn frem en tett beholder med lokk, og ha i all rødløken. Hell så eddiklaken over løken, og la avkjøle seg litt før du setter den i kjøleskapet. Den er ferdig etter en halvtimes tid om du har riktig tynne skiver, eller litt lengre om du ikke har kuttet så nøye. 
  • Husk å bruke rent bestikk hver gang du tar opp løk av beholderen, da holder den seg frisk lenge. Bruk den på alt unntatt smågodt. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.