Quinoa og grønnkålmiks
- 2 dl quinoa
- 4 dl vann
- ½ ts salt
- 150 g grønnkål kuttet
- 1 lime saften av
- ½ ts salt
- 3–4 syltede jalapeño valgfritt
Søtpotet
- 2 medium søtpoteter i terninger
- 2 ss olje
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts malt paprika
- 1 ts kajennepepper
- 1 ½ ts salt
Guacamole
- 2 avokado
- 1 stk lime saften av
- 2-4 syltede jalapeno valgfritt
- 1 neve koriander
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts salt
Annet
- 1 boks sorte bønner 175-230 g, skylt
- 100 g fetaost i småbiter, gjerne plantebasert*
- granateple renset
Sett ovnen på 225 °C.
Kok quinoa i vann og salt på medium til svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.)
Vend søtpotetene i olje og krydder, og stek i ovnen i 15–20 minutter til de er gjennomstekt.
Masser grønnkålen i en stor bolle med litt lime og salt.
Bland sammen quinoa, grønnkål og jalapeño.
For å lage guacamolen blander du sammen alle ingrediensene med en stavmikser eller mos med en gaffel. Smak til med salt og jalapeño.
Server ved å legge en del quinoablanding i 1/3 av en dyp tallerken, søtpotetene i 1/3 og sorte bønner i den siste delen. Topp med guacamole, granateple og eventuelt fetaost om du ønsker.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.