Gå tilbake
+ porsjoner

Snurretre - julas gøyale bakverk

Denne er så morsom å servere, og med så mange variasjoner på fyll kan det passe til det meste i julen.
4.85 from 13 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 pizzabunner (rektangulære), evt. butterdeig
  • olje eller egg til pensling

Fyllforslag

  • pesto og sesamfrø (det jeg bruker i videoen her: )
  • pesto og revet ost (som min elskede pestosnurr)
  • sjokoladepålegg
  • tomatsaus og ost med krydder
  • smør, sukker og kanel

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader over og undervarme.
  • Smør fyllet utover den ene pizzabunnen. Legg den andre pizzabunnen på den andre, og trykk gjerne litt på toppen så de fester seg sammen.
  • Skjær ut juletreet, se video for detaljer. ⁠
  • Marker så hvor stammen skal gå ved å bruke en linjal eller noe annet som mal. Lag "grener" ved å skjære 2 cm brede snitt fra "stammen" og ut mot sidene, erfaringsmessig blir det penest om du bruker litt tid på å snitte på samme sted på hver side. ⁠
  • Tvist grenene oppover. Tvist alle grenene på hver side i samme retning for et fint resultat. ⁠
  • Pensle treet med olje og strø over sesamfrø, om du bruker det.
  • Ha treet over på et stekebrett og stek i ovnen i ca 15 minutter til det er gyllenbrunt. (Steketid avhengig av fyll og tykkelse på pizzabunn)⁠

Merknader

Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.