Vil du ha en silkemyk og skikkelig digg hummus? Så klart du vil! Med dette supertrikset er det umulig å feile: Trikset er at man først koker ferdigkokte kikerter i bakepulver (Med andre ord de hermetiske som ligger i lake i bokser på butikken). Da bryter man opp all teksturen i kikertene, og står igjen med kikerter som blander seg perfekt sammen til en myk hummus. Du vil aldri lage hummus på noen annen måte igjen!
3-4sstahini (lys type, så rennende som mulig)godt blandet
2sskaldt vann
1/2-1tssalt
3-5ssolivenolje
Fremgangsmåte
Kok de avrente og skylte kikertene i bakepulver og godt med vann i 20 minutter. (Gjerne dobbelt så mye vann som kikerter.)
Mens du venter har du sitron, hvitløk, tahini, kaldt vann og salt i en foodprocessor, kjør i ett minutt. Du skal nå ha en flytende blanding. Hvis du har en litt tykk tahini fra start kan det hende du må tynne ut litt til med kaldt vann. La blandingen stå til kikertene har kokt ferdig.
Sil kikertene og tilsett i tahiniblandingen.
Bland alt godt sammen i foodprosessoren og tilsett olje litt og litt av gangen til du har en smidig blanding.
Smak til med med mer salt og sitron ved behov.
Topp gjerne med paprikakrydder, olivenolje og noen kikerter om du vil.
Merknader
Dersom du synes hummusen er for tykk, har du i mer vann.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.