Gå tilbake

Silkemyk hummus

Vil du ha en silkemyk og skikkelig digg hummus? Så klart du vil! Med dette supertrikset er det umulig å feile: Trikset er at man først koker ferdigkokte kikerter i bakepulver (Med andre ord de hermetiske som ligger i lake i bokser på butikken). Da bryter man opp all teksturen i kikertene, og står igjen med kikerter som blander seg perfekt sammen til en myk hummus. Du vil aldri lage hummus på noen annen måte igjen! 
5 from 15 votes
Skrive ut Med video
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 20 minutter
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 stor boks hermetiske kikerter 250 g, skylt
  • ½ ts bakepulver
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 hvitløksfedd finhakket el. revet
  • 3-4 ss tahini (lys type, så rennende som mulig) godt blandet
  • 2 ss kaldt vann
  • 1/2-1 ts salt
  • 3-5 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Kok de avrente og skylte kikertene i bakepulver og godt med vann i 20 minutter. (Gjerne dobbelt så mye vann som kikerter.)
  • Mens du venter har du sitron, hvitløk, tahini, kaldt vann og salt i en foodprocessor, kjør i ett minutt. Du skal nå ha en flytende blanding. Hvis du har en litt tykk tahini fra start kan det hende du må tynne ut litt til med kaldt vann. La blandingen stå til kikertene har kokt ferdig.
  • Sil kikertene og tilsett i tahiniblandingen.
  • Bland alt godt sammen i foodprosessoren og tilsett olje litt og litt av gangen til du har en smidig blanding.
  • Smak til med med mer salt og sitron ved behov.
  • Topp gjerne med paprikakrydder, olivenolje og noen kikerter om du vil.

Merknader

Dersom du synes hummusen er for tykk, har du i mer vann. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Oppskriftsvideo

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.