Gå tilbake
+ porsjoner

Favorittgranola

Denne granolaen har vi laget i om lag åtte år nå, og vi blir ikke lei. Trikset er å la blandingen hvile etter steking, slik at bitene blir store og knasende gode. Dette kan virke som en stor porsjon, men tro meg, denne forsvinner.
4.84 from 6 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 10
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 liter store havregryn små går selvsagt også bra om du bare har det
  • 2,5 dl nøtter / frø f.eks hakkede valnøtter og gresskarkjerner
  • 1 ts vaniljepulver ekte vaniljepulver, fra stang eller boks på helsekost
  • 1 ts kanel jeg bruker kun ceylon kanel
  • 1 ts salt
  • 1 dl lønnesirup eller honning hvis du ikke vil ha den helt vegansk
  • 1 dl kokosolje smeltet (varm noen sekunder i mikroen)
  • 1 god neve tørket frukt, f.eks tranebær

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 150 grader varmluft og ha klart to bakebrett med bakepapir
  • Bland alt det tørre (utenom frukt) godt i en bakebolle
  • Vend så inn alt det våte.
  • Fordel utover to bakebrett og bruk f.eks en stekespade for å klappe det jevnt utover.
  • Stek i 15-17 minutter til det er gyllent og fint.
  • La så stekebrettene kjøle godt av seg før du blander inn eventuell tørket frukt og har over i passende beholdere. Dette er for at grynene skal kunne klistre seg sammen godt og få de gode tykke knase-bitene:)

Merknader

Tips: Denne granolaen kan gjerne fryses, så lag gjerne store porsjoner. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.