Denne granolaen har vi laget i om lag åtte år nå, og vi blir ikke lei. Trikset er å la blandingen hvile etter steking, slik at bitene blir store og knasende gode. Dette kan virke som en stor porsjon, men tro meg, denne forsvinner.
1literstore havregrynsmå går selvsagt også bra om du bare har det
2,5dlnøtter / frøf.eks hakkede valnøtter og gresskarkjerner
1ts vaniljepulverekte vaniljepulver, fra stang eller boks på helsekost
1ts kaneljeg bruker kun ceylon kanel
1tssalt
1dllønnesirupeller honning hvis du ikke vil ha den helt vegansk
1dlkokosoljesmeltet (varm noen sekunder i mikroen)
1god neve tørket frukt, f.eks tranebær
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 150 grader varmluft og ha klart to bakebrett med bakepapir
Bland alt det tørre (utenom frukt) godt i en bakebolle
Vend så inn alt det våte.
Fordel utover to bakebrett og bruk f.eks en stekespade for å klappe det jevnt utover.
Stek i 15-17 minutter til det er gyllent og fint.
La så stekebrettene kjøle godt av seg før du blander inn eventuell tørket frukt og har over i passende beholdere. Dette er for at grynene skal kunne klistre seg sammen godt og få de gode tykke knase-bitene:)
Merknader
Tips: Denne granolaen kan gjerne fryses, så lag gjerne store porsjoner.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.