Gå tilbake
+ porsjoner

Mandelsmør med kun to ingredienser

Min storfavoritt! Mandelsmør kan brukes på veldig mye, på grøt, pannekaker, vafler eller i smoothie. Det er proppfull av sunne fettsyrer, fiber og vitaminer. Med en god blender eller foodprosessor får du en helt nydelig konsistens og selvsagt masse smak.
5 from 10 votes
Skrive ut
20 minutter
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 15
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 500 g mandler gjerne økologiske
  • 2-3 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Rist mandlene i ovnen på 180 grader i 10 minutter. La kjøle av seg litt før du fortsetter.
  • Ha deretter alle mandler i en blender eller kraftig foodprosessor, og kjør de helt til fettet slipper fra mandlene, og det har blitt et nøttesmør. Et tips er å starte på lav hastighet så ikke alt bare setter seg på sidene.
  • Smak så til med salt og oppbevar i tett beholder i kjøleskap.

Merknader

Noen maskiner bruker 15 minutter på å lage nøttesmør, andre klarer det på 3 minutter. Først blir nøttene til en finhakket masse, og når man da fortsetter å kjøre de slipper de til slutt på oljen sin og blir til nøttesmør. Vær tålmodig og dytt ned massen underveis om den setter seg fast i kantene. 
 
Nyt på alt:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.