- 500 g mandler gjerne økologiske
- 2-3 ts maldonsalt
Rist mandlene i ovnen på 180 grader i 10 minutter. La kjøle av seg litt før du fortsetter.
Ha deretter alle mandler i en blender eller kraftig foodprosessor, og kjør de helt til fettet slipper fra mandlene, og det har blitt et nøttesmør. Et tips er å starte på lav hastighet så ikke alt bare setter seg på sidene.
Smak så til med salt og oppbevar i tett beholder i kjøleskap.
Noen maskiner bruker 15 minutter på å lage nøttesmør, andre klarer det på 3 minutter. Først blir nøttene til en finhakket masse, og når man da fortsetter å kjøre de slipper de til slutt på oljen sin og blir til nøttesmør. Vær tålmodig og dytt ned massen underveis om den setter seg fast i kantene.
Nyt på alt:)
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.