Gå tilbake
+ porsjoner

Grillet auberginerull med hummus og tomater

Aubergine er en super grønnsak å grille og får flotte grillstriper. Her er aubergineskivene fylt med masse digg og rullet i fine ruller.
5 from 3 votes
Skrive ut
Total tid: 45 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2
Legg i handlelisten

Ingredienser

Grillede cherrytomater

  • 250-300 g cherrytomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss oregano
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprika
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts liquid smoke valgfritt
  • stekeolje

Aubergine

  • 1 aubergine skåret i 1 cm tykke skiver på langs
  • salt
  • olivenolje

Annet

  • 100-150 g hummus gjerne smakssatt med chili eller koriander
  • 200 g naturell yoghurt gjerne plantebasert
  • 100-150 g hermetiske kikerter skylt
  • syltet rødløk gjerne finhakket
  • frisk koriander
  • balsamico
  • chiliflak valgfritt etter smak
  • salt
  • pepper

Valgfritt tilbehør

  • godt brød

Fremgangsmåte

  • Sett grillen på 250
  • Del tomatene i to, bland dem med olje, havsalt, krydder og liquid smoke. Pensle en ildfast form egnet for grill med olje. Ha tomatene i formen og grill i 15-20 minutter, til de er godt stekt, men ikke brent.
  • Del auberginen i 1 cm tykke skiver på langs, dryss over godt med salt og la det stå i 20 minutter for å gjøre auberginen fastere. Skyll deretter av saltet med vann, tørk og pensle skivene med olivenolje. Ha litt salt på skivene igjen, denne gangen for smak.
  • Når tomatene er ferdig, la grillen stå på samme temperatur. Pensle grillristen med stekeolje og stek aubergineskivene i ca 3 minutter på hver side, til du har fine grillstriper uten at auberginen har blitt veldig myk.
  • La skivene kjøle seg ned før du begynner montering, så du ikke brenner deg.
  • Montering: Ha en god spiseskje hummus på hver aubergineskive, deretter 2-3 grillede cherrytomater. Krydre med salt og pepper og rull skiven sammen.
  • Finn frem et middels stort serveringsfat og bred yoghurt på fatet. Fordel auberginerullene på yoghurten. Fordel deretter resten av tomatene, kikerter, syltet rødløk og koriander på toppen.
  • Ringle gjerne balsamico og chiliflak over til slutt og server med godt brød til.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold

Kalorier: 325kcal (16%) | Karbohydrater: 44g (15%) | Protein: 15g (30%) | Fett: 12g (18%) | Mettet fett: 3g (19%) | Flerumettet fett: 3g | Enumettet fett: 5g | Kolesterol: 13mg (4%) | Natrium: 839mg (36%) | Kalium: 1218mg (35%) | Fiber: 15g (63%) | Sukker: 18g (20%) | Vitamin A: 800IU (16%) | Vitamin C: 35mg (42%) | Kalsium: 207mg (21%) | Jern: 4mg (22%)

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.