Gå tilbake
+ porsjoner

Rosenkålsalat - julens beste tilbehør

5 from 11 votes
Skrive ut
Total tid: 45 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 lite gresskar (valgfritt) delt i grove biter (omlag så stor som en rosenkål) Kan også byttes med f.eks 2 søtpoteter
  • 400 g rosenkål trimmet og delt i to
  • 2 ss olivenolje eller raps
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • 1 neve kokosflak Eller bruk kokosmasse
  • 230 g grønne linser ferdig kokte, 1 stor boks =230 gram linser
  • 1 appelsin i fileeter eller 2-3 klementiner
  • 50 g tørkede tranebær tilsvarer en håndfull
  • 1 håndfull mandler eller pekannøtter grovhakket
  • salt and pepper
  • 1/2 granateple eller f.eks småbiter av eple som strøs på rett før

Dressing

  • 2,5 dl yoghurt naturell, gjerne plantebasert jeg liker de litt syrlige variantene med kokos, smak deg frem
  • 1 sitron
  • 1 håndfull bladpersille, koriander eller basilikum hakket
  • Smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme.
  • Bland rosenkålen og gresskar (om du bruker det) med olje, salt, pepper og kanel, spre på et bakebrett og stek i 25 minutter.
  • Gjør i mellomtiden klart alle andre ingredienser.
    Appelsinen blir finest om du skjærer av skallet og alt det hvite med en skarp kniv. Deretter skjærer du fine fileeter inn i appelsinen, så du ikke får med noe av "veggene" i båtene. (Google "sectioning oranges" om du vil se bilder av hvordan man kan gjøre det)
  • Bland yoghurten med sitron, salt og urter og sett til side.
  • Etter 25 minutter - ringle litt olje over rosenkålen og strø på kokos. La steke i 2-5 minutter til. Hold godt øye med brettet, så det ikke blir svidd.
  • For montering liker jeg å starte med linser i bunn, deretter ta rosenkål og gresskar, deretter tranebær, mandler, appelsiner, litt dressing og granateple på toppen.
    Server resten av dressingen i en skål.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.