Gå tilbake
+ porsjoner

Daddelkuler med lakris og gullstøv - fra En skikkelig digg kokebok 2

5 from 1 vote
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
Frysetid: 30 minutter
Total tid: 45 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 20 dadler helst medjool dadler*
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljepulver ekte vaniljepulver
  • 1 ts lakrispulver
  • 0,5 dl kokosolje smeltet
  • valgfritt: Spiselig gullstøv og lakrispulver til coating

Fremgangsmåte

  • Ta ut steinene av dadlene, og ha alle ingredienser i en foodprocessor.
    La kjøre til alt er veldig godt blandet og det er en seig og god masse som kan rulles.
  • Rull til passe store biter, og vend gjerne i farget støv eller lakrispulver om du ønsker.
  • Ha i fryseren i mins 30 minutter for at de skal stivne.
  • Oppbevares i fryseren, og spis enten direkte, eller la ligge 15 minutter i romtemperatur først.

Merknader

*medjool dadler er de store og brune som du ofte får i løsvekt. Personling synes jeg disse gir den beste teksturen, men om du bruker andre dadler går det selvfølgelig helt fint. Pass da på at du trenger flere for å komme opp i samme mengde da de andre ofte er mindre. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.