Start med å presse tofuen tørr med kjøkkenpapir, gjerne sett noe tungt på toppen en halvtimes tid om du har tid.
Del deretter et rutenett over hele tofuen ca 1 cm ned i blokken, men ikke så det går helt gjennom. Gjenta på alle tofuene.
Hvis du har, sett gjerne nellikspiker i toppen, så mange du ønsker. Dette setter en ekstra god og julete smak.
Bruk gjerne en brødpose og bland soyasaus og liquid smoke i den, legg deretter tofubitene med kuttsiden ned i posen og stram rundt. Vend godt på den, og la ligge i minst en time, opp til to dager i kjøleskap om du vil forberede.
Når du nærmer deg servering, sett ovnen på 190 grader over-og undervarme, og stek i 50 minutter eller litt lengre om du vil ha enda tørrere overflate.
Når det er 15 minutter igjen av steketiden, varm opp alle ingredienser til glazen, og ta av platen når det har kokt i et halvt minutt. Den blir litt tykkere når den får stå.
Når tofuen er klar i ovnen, ta ut og sett på et serveringsfat, og hell over glazen. Nyt med en gang og server gjerne med tilbehøret du ellers ville hatt til ribbe. Du kan også spise den kald som pålegg eller noe annet kreativt du kommer på.
Dersom du elsker asiatiske smaker er det knallgodt med litt lime på toppen.