Gå tilbake
+ porsjoner

Veggisribbe - ny julefavoritt

Denne knallgode veggisribbe-oppskriften er jeg sikker på at du blir skikkelig glad i. Den har masse smak, er enkel å lage og lages gjerne dagen før servering. Håper denne får plass på middagsbordet ditt i løpet av julen, og husk å lage nok.
5 from 12 votes
Skrive ut
Total tid: 2 timer
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 5
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 500 g fast tofu, ikke silken gjerne fra Helios
  • 20-30 stk nellikspiker valgfritt
  • 6 ss tamari el. soyasaus
  • 1 ts liquid smoke valgfritt men anbefalt

Glaze

  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss smør gjerne plantebasert
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss tamari el. soyasaus
  • 4 hvitløksfedd revet el. finhakket
  • 1 ts chilikrydder
  • 1/4 ts kanel

Annet

  • 1/2 lime

Fremgangsmåte

  • Start med å presse tofuen tørr med kjøkkenpapir, gjerne sett noe tungt på toppen en halvtimes tid om du har tid.
  • Del deretter et rutenett over hele tofuen ca 1 cm ned i blokken, men ikke så det går helt gjennom. Gjenta på alle tofuene.
  • Hvis du har, sett gjerne nellikspiker i toppen, så mange du ønsker. Dette setter en ekstra god og julete smak.
  • Bruk gjerne en brødpose og bland soyasaus og liquid smoke i den, legg deretter tofubitene med kuttsiden ned i posen og stram rundt. Vend godt på den, og la ligge i minst en time, opp til to dager i kjøleskap om du vil forberede.
  • Når du nærmer deg servering, sett ovnen på 190 grader over-og undervarme, og stek i 50 minutter eller litt lengre om du vil ha enda tørrere overflate.
  • Når det er 15 minutter igjen av steketiden, varm opp alle ingredienser til glazen, og ta av platen når det har kokt i et halvt minutt. Den blir litt tykkere når den får stå.
  • Når tofuen er klar i ovnen, ta ut og sett på et serveringsfat, og hell over glazen. Nyt med en gang og server gjerne med tilbehøret du ellers ville hatt til ribbe. Du kan også spise den kald som pålegg eller noe annet kreativt du kommer på.
  • Dersom du elsker asiatiske smaker er det knallgodt med litt lime på toppen.

Merknader

Tips: Forbered gjerne glazen ved å blande alt sammen i forkant uten oppvarming og oppbevar kjøleskap. Varm deretter opp rett før servering så den får rette konsistensen. 
 
Inspirert av It dosn´t taste like chicken og justert etter mine smaksløker. 
 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.