- 4 bokser jackfruit* i lake/bringe (ca 550g uten lake)
- 3 dl vann
- 2 grønnsaksbuljongterninger
- 1 ss paprikapulver
- 4 ss soyasaus el. tamari**
- 2 ss nøytral olje
- 2 ts liquid smoke***
- 1/2 ts salt
Forvarm ovnen til 230 ºC, varmluft.
Hell av laken og del jackfruit-bitene i to.
Ha deretter bitene og resten av ingrediensene i en stekepanne eller vid kjele. Kok uten lokk i ca 15 minutter til alt vannet har kokt inn. Dette kan også forberedes dagen før, oppbevares deretter i kjøleskapet.
Legg så jackfruiten på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ca 20 minutter, til den har blitt litt tørr i kantene.
Server med ønsket tilbehør, enten tradisjonelt eller velg noe fra tilbehørskapittelet.
* Jackfruit finnes nå i de fleste store matbutikker, står ved hermetisk tomat og artisjokk. Du kan også finne det hos asiatiske butikker, bare husk å kjøpe i vann, ikke sirup.
**Glutenfritt: Bruk tamari i stedet for soyasaus
***Liquid smoke får du i velassorterte matbutikker. Den står ofte ved siden av ketsjupen og barbecuesausen, men spør betjeningen om de kan ta det inn hvis du ikke finner det. Du kan også bestille det på nett.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.