Varm olje i en vid kjele på middels til høy varme, ha i løk og la den frese til den er myk og blank. I mellomtiden gjør du klar soppen.
Hvis du har foodprosessor: Del soppen i fire og bruk deretter pulsknappen til du har finhakket sopp, men ikke så lenge at det blir til mos. Har du ikke foodprosessor, kan du finhakke soppen.
Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme.
Ta platene med butterdeig ut av fryseren, og la dem tine i cirka 15 minutter spredt utover på et bakepapir, mens du gjør klar til kjevling. Ikke la dem bli for varme, for da blir deigen vanskelig å jobbe med.
Ha hvitløk i kjelen, og la det steke med inn et par minutter.
Tilsett deretter sopp, nøtter, linser, buljong og tamari, og la det surre på ganske høy varme i cirka 10 minutter til det meste av fuktigheten er borte. Rør underveis. Dersom du bruker buljongterning, kan du bare smuldre den med hendene.
Tilsett alle krydder, tyttebærsyltetøy, sennep og spinat. Jeg liker sødmen fra syltetøyet, men du kan også droppe det om du vil. Rør godt, og slå av platen når alt er mørt og det har kokt ganske tørt. Smak til soppfarsen med, chiliflak, salt og pepper. Husk at den blir mildere når du pakker den inn i butterdeig, så den må smake litt.
Del gjerne fyllet i seks deler, så du får like mye fyll i hver rull.Kjevle deretter ut en og en butterdeigsplate, legg en stripe med fyll nederst på langsiden, fukte den øverste delen av butterdeigen med litt vann, og rull den opp som en sigar. Se video for forklaring. Del deretter i biter ved å forsiktig skjære med skarp kniv i 5-6 biter per rull. Pensle så med olje (eller egg om du vil) og strø over sesamfrø. Stek i 18-20 minutter til overflaten er gylden. Ønsker du å dyppe disse i den søte sennepdipen kan du bare vispe ingrediensene sammen.
La bitene hvile i minst 10 minutter før servering, da holder de bedre på fasongen.
Passer perfekt som både partysnacks, ved siden av julematen eller som kveldskos.