Gå tilbake
+ porsjoner

Pimpa linsegryte - fra En skikkelig digg kokebok 3

Av alle retter, er jeg nok kanskje mest kjent for min linsegryte fra første bok. Den viste folk at man kan lage digg, næringsrik og plantebasert middag på kun 15 minutter, og jeg er så stolt av at den har blitt laget av alt fra olympiske mestere, til naboer og politikere. Retten er fremdeles superpopulær, samtidig vet jeg at mange familier tilsetter mye i den originale oppskriften. Derfor ville jeg videreutvikle en pimpet versjon som hadde enda mer spennende konsistenser, ulike fibersorter og som så enda mer fargerik ut. Ta-da, her har du den! Jeg synes denne er helt amazing, og spesielt mandlene gir en unik tekstur på toppen som gryten virkelig kler.
4.85 from 20 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 ss stekeolje
  • 1 gul løk finhakket
  • 3-5 ts rød currypaste
  • 2 gulrøtter finhakket
  • 3 hvitløksfedd finhakket
  • 1 liten rød chili finhakket
  • 1 tommelstor bit ingefær revet
  • 4-5 dl kokosmelk
  • 400 g hermetiske tomater hakkede
  • 1 brokkoli i små buketter
  • 2 store bokser linser skylt (totalt ca. 500 g)
  • 2 grønnsaksbuljongterninger eller likt antall ss buljongpulver
  • 1 ss tamari el. soyasaus
  • salt og pepper
  • 1 pk fast tofu (valgfritt) smuldret

Topping

  • 1-2 ss smeltet smør gjerne plantebasert
  • 1 neve hakkede mandler
  • 1 lime i båter
  • frisk koriander
  • 1 neve granateplekjerner el. friske tomater

Valgfritt tilbehør

  • ris
  • nanbrød el. papadums

Fremgangsmåte

  • Bruk en kjele og blank løk i olje.
  • Rør inn currypaste og tilsett gulrøtter, hvitløk, chili og ingefær etterhvert som det blir hakket ferdig. Husk å røre, og pass på så det ikke svir seg underveis.
  • Ha i resten av ingrediensene og la småkoke i omtrent 10 minutter til brokkolien og gulrøttene har den konsistensen du liker. Jeg liker litt tyggemotstand. Husk å bruke brokkolistilken også. Bare ta av det helt ytterste laget, og kutt resten i små biter.
  • I mellomtiden, gjør klart topping. For en luksusvariant, smelt smøret og bland det med hakkede mandler og la småkoke i en liten kjele i 3–4 minutter.
  • Dersom du koker linsegryten litt lengre enn 10 minutter, kan den trenge litt vann, ta da i 1/2 dl av gangen så det ikke blir for mye væske.
  • Dersom du ønsker å øke proteininnholdet ytterligere, smuldrer du en fast tofu med hendene og har rett i gryten, det gjør retten mer kalsiumrik, mer mettende og øker proteininnholdet enda mer. (hell av vannet og tørk gjerne tofuen litt med tørkepapir først)
  • Server med mandlene på toppen sammen med noe friskt som lime, koriander og granateple, eller ferske tomater om du foretrekker det. Det er også godt med ris eller nan ved siden av.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.