Bruk en kjele og blank løk i olje.
Rør inn currypaste og tilsett gulrøtter, hvitløk, chili og ingefær etterhvert som det blir hakket ferdig. Husk å røre, og pass på så det ikke svir seg underveis.
Ha i resten av ingrediensene og la småkoke i omtrent 10 minutter til brokkolien og gulrøttene har den konsistensen du liker. Jeg liker litt tyggemotstand. Husk å bruke brokkolistilken også. Bare ta av det helt ytterste laget, og kutt resten i små biter.
I mellomtiden, gjør klart topping. For en luksusvariant, smelt smøret og bland det med hakkede mandler og la småkoke i en liten kjele i 3–4 minutter.
Dersom du koker linsegryten litt lengre enn 10 minutter, kan den trenge litt vann, ta da i 1/2 dl av gangen så det ikke blir for mye væske.
Dersom du ønsker å øke proteininnholdet ytterligere, smuldrer du en fast tofu med hendene og har rett i gryten, det gjør retten mer kalsiumrik, mer mettende og øker proteininnholdet enda mer. (hell av vannet og tørk gjerne tofuen litt med tørkepapir først)
Server med mandlene på toppen sammen med noe friskt som lime, koriander og granateple, eller ferske tomater om du foretrekker det. Det er også godt med ris eller nan ved siden av.