- 200 g quinoamel*
- 200 g havremel*
- 7,5-8 dl plantemelk
- 2 ts bakepulver
- 3 gulrøtter i biter
- 1 ts salt
- 1 ts malt kanel
- 1 ts kardemomme (valgfritt)
- 0.5-1 dl lønnesirup el. 1 banan
- plantebasert smør til smøring av jern
Forvarm vaffeljernet.
Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til en jevn og smidig røre. Tykkelsen på røren avhenger av om du bruker en tykk eller tynn melk, så start med 7 1/2 dl og fyll på ved behov. Det gjelder spesielt om du lar røren svelle, noe vi sjelden tar oss tid til.
Smør vaffeljernet og stek til en gyllenbrun og fin vaffel. Hos oss blir den perfekt etter 3 1/2 minutt.
Legg vaflene på en rist mens du steker resten.
Nyt med valgfri topping.
*Du kan enkelt lage quinoa- og havremel ved å ha samme vektmengde av quinoa og havre i blenderen, og kjøre til det er helt finmalt. Bruk glutenfri havregryn ved behov.
TIPS: Bruk røren til pannekaker! Stek på medium varme og vent med å snu til oversiden er helt full av hull. Dersom du vil ha enda mer elastiske pannekaker, kan du tilsette 3 ss tapioka i røren.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.