Frisk sellerirotsuppe med restaurantkvalitet - fra En skikkelig digg kokebok 3
Jeg virkelig elsker, elsker, elsker denne suppen! Stappfull av smak, tekstur og friskhet, og passer like godt til varm middag som kald forrett. For best resultat bør du bruke en blender til denne oppskriften. Da får du skikkelig restaurantkvalitet på suppen.
Skrell selleriroten og del den i store terninger på rundt 2x2 cm. Del eplet i båter og legg de sammen med sellerirot på et bakepapirkledd stekebrett og ringle over litt olje. Stek i 20–25 minutter til de er myke.
Forbered i mellomtiden hasselnøttene. Legg nøttene i et lite rede av aluminiumsfolie eller bruk en liten ildfast form. La deretter nøttene steke med i 5–10 minutter, gjerne på slutten.
Ha alle ingrediensene til toppingen i en blandebolle og bland.
Ha rømme, vann, bønner, buljong, salt og pepper i en blender og tilsett epler og sellerirot når de er klare i ovnen. Kjør til du har en silkemyk suppe, gjerne opp til tre minutter for å få en helt glatt konsistens. Fyll eventuelt på med mer vann ved behov.
Smelt smøret og bland med hasselnøttene.
Server suppen varm eller kald med rikelig med topping, hasselnøttsmør, gjerne ekstra dill, chiliflak og pepper.
Merknader
*valgfri størrelse på boks, bare juster med vann mtp. tykkelse.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.