Smelt smøret i en stor kjele og ha i løk og sukker. La løken frese under lokk på medium varme (5 av 9 hos meg) i 40—50 minutter til de er nesten helt brune. Husk å røre innimellom så det ikke svir seg.
Ha i hvitløk, rødvin og timian, og sett opp varmen litt.
Når vinen er redusert til omtrent halvparten, rør inn melet, og når det er godt blandet, kan du tilsette vann, buljong, balsamico, laurbærblad, salt og pepper. La småkoke i minst 10 minutter, gjerne lenger.
Sett stekeovnen på grillfunksjon eller overvarme med høy temperatur.
Ta ut laurbærbladene, smak til suppen med salt og pepper.
Dersom du ønsker en tykkere suppe, kan du ta 1 ss maisstivelse og blande den med 3 ss kaldt vann, som du deretter tilsetter suppen og lar koke inn.
For en mer næringsrik suppe, tilsett ferdigkokte linser i suppen til slutt eller tørre med lengre koketid.
Rist gjerne brødet i en brødrister eller panne, og topp med ost eller cashewrella**.
Dersom du har suppeskåler som tåler ovnen, kan du helle over i porsjoner og legge brødet på toppen av skålen, og deretter 2—3 minutter høyt i ovnen for å gratinere osten. Om du ikke har slike skåler, kan du ta brødet i ovnen først, og deretter legge det på toppen av suppen.
Topp med en frisk urt som timian, bladpersille eller noe annet du har tilgjengelig.
Liker du denne oppskriften? Da håper jeg du vil ta en titt på boken her. Der finner du nemlig mange flere digge, grønne retter!