Gå tilbake
+ porsjoner

Supergrøt med stekt banan

Denne grøten kan preppes på forhånd og oppbevares i tørrvareskapet. Da er det superenkelt å lage en knallgod og næringsrik frokost på null komma svisj.
5 from 1 vote
Skrive ut
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 15 grøtblandinger
Legg i handlelisten

Ingredienser

Preppet grøtblanding

  • 5 dl havregryn gjerne glutenfrie
  • dl quinoa
  • dl chiafrø el. hampfrø
  • 2 dl tørket frukt el. bær f.eks. tranebær
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts salt

Supergrøt

  • 5 ss preppet grøtblanding
  • 3 dl vann el. plantemelk

Toppingforslag

  • 1 banan
  • plantesmør el. kokos steking
  • nøttesmør her
  • friske bær

Fremgangsmåte

Preppet grøtblanding

  • Ha alle ingrediensene i en bolle, og bland godt.
  • Ha grøtblandingen over i en tett beholder.

Supergrøt

  • Ha grøtblandingen og vannet eller plantemelken i en kjele, gi det et oppkok. La det deretter putre videre på lav varme under lokk, i cirka 15 minutter, til grøten har tyknet en del. Ta kjelen av platen før all væsken har kokt inn, grøten vil tykne ytterligere de neste 5 minuttene mens du tar på topping.
  • Smelt plantesmør eller kokosolje i en stekepanne, skjær bananen i skiver og stek til de er gyllenbrune og karamelliserte. Legg bananskivene på grøten, fordel litt nøttesmør på toppen og avslutt med noen friske bær eller litt frukt. Vips, så har du min luksusvariant av grøt.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.