Preppet grøtblanding
- 5 dl havregryn gjerne glutenfrie
- 2½ dl quinoa
- 1½ dl chiafrø el. hampfrø
- 2 dl tørket frukt el. bær f.eks. tranebær
- 1 ts malt kanel
- 1 ts salt
Supergrøt
- 5 ss preppet grøtblanding
- 3 dl vann el. plantemelk
Toppingforslag
- 1 banan
- plantesmør el. kokos steking
- nøttesmør her
- friske bær
Supergrøt
Ha grøtblandingen og vannet eller plantemelken i en kjele, gi det et oppkok. La det deretter putre videre på lav varme under lokk, i cirka 15 minutter, til grøten har tyknet en del. Ta kjelen av platen før all væsken har kokt inn, grøten vil tykne ytterligere de neste 5 minuttene mens du tar på topping.
Smelt plantesmør eller kokosolje i en stekepanne, skjær bananen i skiver og stek til de er gyllenbrune og karamelliserte. Legg bananskivene på grøten, fordel litt nøttesmør på toppen og avslutt med noen friske bær eller litt frukt. Vips, så har du min luksusvariant av grøt.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.