Gå tilbake
+ porsjoner

Kikertsalat

Denne påleggssalaten er knallgod, sunn og minner skikkelig om tunfisksalat. Den holder kjempegodt i kjøleskapet, er knasende og frisk og ikke minst næringsrik. Passer perfekt på brødskive, i wrap eller som en del av et buffetbord. Med hele 11g fiber og 8g protein per porsjon er denne en perfekt måte å øke næringsinntaket på med et enkelt pålegg rett fra kjøleskapet.
5 from 3 votes
Skrive ut
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 boks kikerter skylt (175-230 g)
  • ½ rødløk finhakket
  • 2-3 stangselleri finhakket
  • 5-6 skiver syltet agurk i biter
  • 2 ss solsikkefrø
  • 2-3 ss lys tahini
  • 1 ss kapers gjerne med laken
  • 1 ss sennep gjerne grov
  • 1 ss lønnesirup
  • ½-1 sitron saften, smak til
  • 1 ts salt
  • godt med pepper

Valgfritt tillegg

  • 2-3 ss majones gjerne plantebasert
  • tomater
  • dill
  • chiliflak

Fremgangsmåte

  • Mos kikertene lett med en gaffel, noen større biter går helt fint.
  • Bland deretter alle ingredienser sammen, smak til med salt, pepper og sitron.
  • Kan spises med én gang, eller la gjerne stå en stund i kjøleskapet så smakene får satt seg litt.
  • Server på ristet brød eller som en del av en buffet.

Merknader

TIPS: Denne salaten er også supergod i potetlompe med syltet rødløk, litt salat og gjerne litt chiliflak.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.