Knallgod ceviche med blomkål, søte tomater og proteinrik guacamole. Blomkålceviche er syrlig og frisk med masse smak, perfekt på varme sommerdager og kan lages 2-3 dager før servering. Passer for 3 til hovedrett og 6 til forrett.
Bland alle ingrediensene til blomkålcevichen utenom koriander, og la stå i kjøleskapet i minst en time, gjerne over natten. Syren i sitronen og limen gjør at grønnsakene endrer litt tekstur, så jo lengre, jo bedre.
Lag guacamole: Mos alle ingredienser godt sammen med stavmikser eller foodprosessor, smak til med salt og lime.
Skål av papadam: Dersom du vil fritere papadam som på i mitt eksempel, varmer du litt olje i bunnen av en kjele større enn papadamsene, omtrent 180 ℃. Putt én og én i olje og la frese i 10—15 sekunder på hver side. La hvile på en rist eller på kjøkkenpapir etterpå. Jeg bruker en skje for å holde den litt flat under oljen så den ikke blir for krøllete.
For brødvariant: Stek noen store skiver landbrød med litt olje til de er gylne. Kan også serveres med tacochips eller i tacoskjell.
Vend inn koriander før servering, og smak til med salt og eventuelt chiliflak.
Topp rett før servering. Legg guacamole og cevichen på papadams eller brød, og topp gjerne med balsamicoeddik om du er glad i det. Sprø, store mais finnes på flere matbutikker nå – det kan også være godt til.
Merknader
Restetips: Putt restene i tacoskjell og suppler med vegetardeig, bønner eller lignende – magisk! Bruk gjerne saften som er igjen i skålen som en forfriskende liten shot, eller frys ned til smaksrike isbiter.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.