- 1 kg tomater delt i store biter
- 1 rød paprika grovkuttet
- 2 hvitløksfedd
- 1 liten rød chili renset for frø
- 1 ts sukker
- 2 ss sherryeddik el. rødvinseddik
- 2 ss olivenolje gjerne en ekstra god type
- 1 ts salt
Toppingforslag
- 10 cherrytomater delt i 4-6
- 1/2 rødløk finhakket el. vårløk, finhakket
- 4 skiver landbrød el. krutonger
- olivenolje
- 1 neve basilkumblader strimlet
- balsamicoeddik
- chiliflak
- salt og pepper smak til
Ha alle ingrediensene til gazpachoen i en god blender, og kjør til den er veldig godt blandet. Sett til kjøling i minst en times tid, eller kjør i blenderen med noen isbiter om du ikke kan vente.
Når suppen er klar, smak om den er søt/syrlig nok, det kommer litt an på hvor søte tomatene er.
Om du ønsker brød ved siden av, olje skivene lett på hver side, gni gjerne et fedd hvitløk på skivene, og krydre lett med salt og pepper. Stek eller grill i et par minutter på hver side.
Server suppen kald med masse topping og sprøtt brød eller krutonger.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.