Gå tilbake
+ porsjoner

One pot restefest

Det er få ting som er så tilfredsstillende som å lage middag av ting man har liggende, og spesielt om det er litt slappe grønnsaker som får nytt liv. Vi nordmenn kaster nemlig enormt mye grønnsaksrester, og årsaken vi oppgir, er at de er vanskelig å bruke opp. Vel, look no further, her har du en superenkel måte å både få ryddet kjøleskapet, men også lage en billig og enkel rett stappfull av grønnsaker.
5 from 2 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • ca. 1 l kuttede restegrønnsaker f.eks.½ squash, ½ aubergine, 1 paprika, 10 myke cherrytomater
  • 350 g pasta gjerne ulike sorter du må bruke opp*
  • 3½–4 dl pastasaus el. hermetiske tomater
  • 6–7 dl vann
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 1 ts hvitløkskrydder
  • 2 never spinat gjerne slapp, valgfritt

Toppingforslag

  • hakkede oliven
  • chiliflak
  • revet ost gjerne plantebasert
  • balsamicoeddik
  • superdip se tips

Fremgangsmåte

  • Ta frem alle grønnsaker du trenger å bruke opp, og finn frem et litermål.
  • Kutt deretter grønnsakene i terninger, og legg direkte i litermålet underveis. Dersom du har litt mer eller litt mindre, går det helt fint.
  • Bruk en stor gryte, helst med slippbelegg. Stek grønnsakene i olje på høy varme til de har blitt litt myke, i ca. 5 minutter.
  • Tilsett resten av ingrediensene utenom spinat, og la det koke under lokk i 10–15 minutter til pastaen er ferdig og du har en ganske tykk blanding. Husk å røre underveis, og fyll på med vann om du ser at det trengs.
  • Tilsett så spinat, og rør godt. Server med ønsket topping. Jeg har alltid noen oliven nederst i et glass jeg må bruke opp, og synes det passer kjempegodt til. Dette er en ganske mild rett som er veldig barnevennlig, og da er alltid mitt tips å ha chiliflak på bordet for å kunne justere selv.
  • Ønsker du retten enda mer mettende, sjekk ut superdippen!

Merknader

SUPERDIP: Du trenger: 230 g hvite bønner, 2 dl cashewnøtter (kokt i 15 minutter el. bløtlagt over natten), 1–3 hvitløksfedd, ó ts salt, saften av ó sitron, 1 ss næringsgjær og 1 dl vann. Ha alt i en blender, og kjør til du har en jevn dip. Rester kan brukes til pålegg, topping til pizza, i wrap eller noe annet hvor du trenger noe næringsrikt og salt.
*Bruker du pastarester med ulik koketid, så ha de i litt etter litt så de slipper å bli overkokt.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.