Gå tilbake
+ porsjoner

Spicy blomkålvinger

Dette blir en super forrett til 4-6 personer, eller en hovedrett til 3. Hvis du bruker de som hovedrett hadde det vært deilig med en frisk salat til, kanskje en med spiraliserte squash, litt lime og granateple?
4.80 from 5 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
KOKETID: 25 minutter
Total tid: 35 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 blomkål kuttet i medium store buketter
  • 200 g brødsmuler jeg brukte glutenfrie pankosmuler
  • 2 dl kikertmel
  • 2 dl vann

Dressing

  • 5 ss soyasaus jeg bruker tamari som er glutenfri
  • 1,5 ss riseddik eller eplesidereddik
  • 6 ss lønnesirup
  • 1,5 ss sesamolje (toasted sesame oil)
  • 1 ts ingefærkrydder
  • 1 ts chiliflak eller smak deg frem med f.eks sriracha saus
  • 5 dl vann
  • 4 ss maisstivelse pluss lik mengde kaldt vann (den til baking, ikke jevning)

Annet

  • 2 vårløk
  • sesamfrø svart, hvit eller begge
  • 1 lime kun saften

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader over og undervarme
  • Kutt blomkålen i medium buketter, og rør sammen kikertmel og vann til det ikke er klumper i en beholder du kan dyppe blomkålen i. Ha brødsmuler i en annen beholder.
  • Dypp så blomkålen først i kikertvannet, deretter i brødsmulene, og legg på et bakepapirkledd bakebrett. Stek i ca 25 minutter.
  • Visp sammen maisstivelsen og vann i en egen liten beholder med en gaffel.
    Ta så en liten kjele og bland de andre ingrediensene til dressingen i den. Rør med en visp, tilsett maisstivelsesblandingen til slutt.
  • Varm opp dressingen på medium varme, rør ofte. Den er ferdig etter ca 10 minutter når den har blitt blankere, mørkere og ganske seig. Smak til med mer sødme eller styrke etter dine smaksløker.
  • Når blomkålene er ute av ovnen bør de få hvile i noen minutter, før du blander de sammen med nesten all dressing i en stor bolle. Det er ganske mye dressing, men jeg ville heller at du får noe til overs, den holder fint noen dager i kjøleskapet.
  • Flytt så over i en passende serveringsskål, og topp med lime, vårløk og sesamfrø. NAM!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.