Burger av formbar vegetardeig
- 825 g formbar vegetardeig (Gustav har brukt NATURLI' shape me minced)
- 2 gule løk finhakket
- 3 fedd hvitløk finhakket
- 1/2 rødbet finrevet på et rivjern (uten skall)
- 1 ss bbq saus
- 2 ss røkt paprikapulver
- 2 ss soyasaus eller tamari
- 1,5 ss løkfond (eller grønnsaksfond om du ikke får tak i)
- 1 ss rapsolje
- pepper
Umamidressing (bland alle ingredienser)
- 200 g majones (plantebasert)
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 ts soyasaus
- 1 ts dijonsennep
Soltørket tomatpesto (mikses i maskin)
- 100 g soltørket tomat
- 2 ss olivenolje
- 1,5 fedd hvitløk
- 1 ts soyasaus eller tamari
- chiliflak etter smak
Ølstekt løk
- 2 stk gule løk i ringer
- 1 ts soyasaus eller tamari
- 1 ts sukker
- 2-3 ss øl
- 1 ss rapsolje
- pepper
Annet
- 6 Burgerbrød
- 6 salatblader, f.eks crispsalat
Burger
Tin vegetardeigen om den er frossen og gjør klar alle ingredienser.
Bland alle ingredienser til en god deig, og smak eventuelt til med mer krydder. (Det er ikke farlig å smake på deigen før steking)
Form burgere som er ca 1 cm tykke og ca 10 cm i diameter.
Stek på høy varme i 3-4 min hver side. (Du kan også forsteke burgerne og holde de varme i en times tid på lav temperatur i ovnen, for så å steke de opp i 30 sekunder før servering)
Umamidressing: Bland alle ingredienser
Tomatrøre: Bland alle ingredienser, smak til med salt og chiliflakes.
Ølstekt løk: Stek løken i olje til den mykner. Krydre med sukker, soya og pepper og stek en stund til. Ha i øl, la den koke inn så alle godsakene i pannen trekker inn i løken. Smak til med salt, pepper og sukker.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.