Gå tilbake
+ porsjoner

Episk burger fra Sveriges Vegankonge; Gustav Johansson fra Jävligt Gott

No ratings yet
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 20 minutter
KOKETID: 10 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

Burger av formbar vegetardeig

  • 825 g formbar vegetardeig (Gustav har brukt NATURLI' shape me minced)
  • 2 gule løk finhakket
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • 1/2 rødbet finrevet på et rivjern (uten skall)
  • 1 ss bbq saus
  • 2 ss røkt paprikapulver
  • 2 ss soyasaus eller tamari
  • 1,5 ss løkfond (eller grønnsaksfond om du ikke får tak i)
  • 1 ss rapsolje
  • pepper

Umamidressing (bland alle ingredienser)

  • 200 g majones (plantebasert)
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts dijonsennep

Soltørket tomatpesto (mikses i maskin)

  • 100 g soltørket tomat
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 fedd hvitløk
  • 1 ts soyasaus eller tamari
  • chiliflak etter smak

Ølstekt løk

  • 2 stk gule løk i ringer
  • 1 ts soyasaus eller tamari
  • 1 ts sukker
  • 2-3 ss øl
  • 1 ss rapsolje
  • pepper

Annet

  • 6 Burgerbrød
  • 6 salatblader, f.eks crispsalat

Fremgangsmåte

Burger

  • Tin vegetardeigen om den er frossen og gjør klar alle ingredienser.
  • Bland alle ingredienser til en god deig, og smak eventuelt til med mer krydder. (Det er ikke farlig å smake på deigen før steking)
  • Form burgere som er ca 1 cm tykke og ca 10 cm i diameter.
  • Stek på høy varme i 3-4 min hver side. (Du kan også forsteke burgerne og holde de varme i en times tid på lav temperatur i ovnen, for så å steke de opp i 30 sekunder før servering)
  • Umamidressing: Bland alle ingredienser
  • Tomatrøre: Bland alle ingredienser, smak til med salt og chiliflakes.
  • Ølstekt løk: Stek løken i olje til den mykner.
    Krydre med sukker, soya og pepper og stek en stund til.
    Ha i øl, la den koke inn så alle godsakene i pannen trekker inn i løken.
    Smak til med salt, pepper og sukker.

Monteringsforslag:

  • Varm brødene i en tørr panne.
  • Legg på tomatrøren, så salat, så burger og en sjenerøs skje med umamidressing og løk. Sett på toppen og NYT:)
    Takk til Gustav (aka: Jävligt gott) for oppskrift:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.