Burger og tilbehør
- 4 vegetarburgere
- 1-2 ss stekeolje eller plantebasert smør
- 4 hamburgerbrød, pitabrød eller dobbelt så mange polarbrød
- 1 grønn chili eller jalapeno i tynne skiver
Pimpet potetsalat
- 400 g potetsalat
- 75 g grønnkål i biter (et par store never)
- 1/2 lime saften av
- 1/4 ts salt
- 100 g rødkål evt hvitkål, i biter
- 1 fast eple i biter
- 10 skiver syltet jalapeno eller smak til med frisk chili, i småbiter
- pepper etter smak
Syltet rødløk
- 1 rødløk i tynne skiver
- 1,5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0,5 dl klar eddik 7%
NB: Tidsberegningen inkluderer ikke syltet rødløk hviletid. Start med å sylte rødløken dersom du ikke allerede har den klar i kjøleskapet. (De som følger meg har ofte det, da jeg bruker myyye av dette) Varm vann, sukker og eddik til sukkeret har løst seg opp. Hell så over rødløken og la det trekke i minst 30 minutter. Rester holder seg fint i to uker om du bruker rent bestikk og oppbevarer det kaldt. Masser så grønnkålen med lime og salt til den er mørkegrønn og myk. Bland så inn hele potetsalaten, samt resten av ingrediensene. Smak til med pepper, salt og jalapenos.
Stek så burgeren i litt olje eller smør i 4-5 minutter på hver side, varm brødene og legg på ingrediensene i den rekkefølgen du helst vil!
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.