Gå tilbake
+ porsjoner

Vegetarburger med pimpet potetsalat

Noe av det beste jeg vet er å pimpe opp ferdigkjøpte baser slik at de blir ekstra gode og friske, og her er en knallgod hack som jeg er sikker på at du vil digge! Deilig burger med en slags potetsalat-coleslaw med masse deilig smak og friske smaker.
5 from 1 vote
Skrive ut
20 minutter
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Burger og tilbehør

  • 4 vegetarburgere
  • 1-2 ss stekeolje eller plantebasert smør
  • 4 hamburgerbrød, pitabrød eller dobbelt så mange polarbrød
  • 1 grønn chili eller jalapeno i tynne skiver

Pimpet potetsalat

  • 400 g potetsalat
  • 75 g grønnkål i biter (et par store never)
  • 1/2 lime saften av
  • 1/4 ts salt
  • 100 g rødkål evt hvitkål, i biter
  • 1 fast eple i biter
  • 10 skiver syltet jalapeno eller smak til med frisk chili, i småbiter
  • pepper etter smak

Syltet rødløk

  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl klar eddik 7%

Fremgangsmåte

  • NB: Tidsberegningen inkluderer ikke syltet rødløk hviletid.
    Start med å sylte rødløken dersom du ikke allerede har den klar i kjøleskapet. (De som følger meg har ofte det, da jeg bruker myyye av dette)
    Varm vann, sukker og eddik til sukkeret har løst seg opp. Hell så over rødløken og la det trekke i minst 30 minutter. Rester holder seg fint i to uker om du bruker rent bestikk og oppbevarer det kaldt.
  • Masser så grønnkålen med lime og salt til den er mørkegrønn og myk. Bland så inn hele potetsalaten, samt resten av ingrediensene. Smak til med pepper, salt og jalapenos.
  • Stek så burgeren i litt olje eller smør i 4-5 minutter på hver side, varm brødene og legg på ingrediensene i den rekkefølgen du helst vil!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.