Gå tilbake
+ porsjoner

Vegetariske chiliboller med himmelsk indisk saus og valgfri barnevariant

Denne indiske sausen er min go-to saus for utrolig mange indiske retter, og det med god grunn! Den er enkel å lage, men likevel kompleks i smaken og den kan krydres sterkere eller mindre sterk etter ønske.
Da jeg fikk smake Coop Vegetardag sine boller med chili og ost tenkte jeg umiddelbart på denne sausen og visste at de ville passe perfekt sammen. Siden barna våre er litt mer sarte på chili enn oss brukte vi Coop Vegetardag sine Nuggets til deres porsjon, men ellers alt likt. Så her kan du variere etter gjester og smak.
Denne oppskriften er utviklet i samarbeid med Coop Mega, og alle ingredienser er handlet der. Visste du at alle Coop Vegetardag-produkter og Änglamark-produkter gir 20% medlemsbonus hos Coop Mega? Det er bare nok en grunn til å sjekke ut Megas utvalg!
5 from 4 votes
Skrive ut
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Protein (velg en eller begge)

  • 1 pakke vegetarboller
  • 1/2 pakke vegetarnuggets
  • 2 ss stekeolje

Saus

  • 75 g smør jeg bruker plantebasert
  • 1 purre vasket og delt i halvsirkler
  • 2 rød paprika delt i store terninger (ikke nøye)
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts karri
  • 2 ts kyllingkrydder
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1 ts tandorrikrydder
  • 0.25-0.5 ts cayennepepper
  • 1 ss grønnsaksfond
  • 330 ml kokosmelk
  • 390 g hermetiske tomater
  • 1/2 sitron, kun saften

Topping (velg det du selv liker)

  • Frisk koriander gjerne økologisk fra Änglamark
  • Hakkede cashewnøtter
  • Frisk lime gjerne økologisk fra Änglamark

Tilbehørsforslag (velg noen eller alle)

  • Basmatiris gjerne økologisk fra Änglamark
  • Raita (yoghurtblanding med krydder)
  • Mango chutney
  • Naan brød
  • granateple

Fremgangsmåte

  • Hakk ferdig alle ingredienser til sausen.
    Dersom du skal ha ris, sett den til koking før du fortsetter på sausen.
  • Smelt smøret i en mellomstor kjele, tilsett så purre og paprika og stek det mykt.
    Ha så i hvitløk i et par minutter.
  • Tilsett resten av ingrediensene utenom sitronen. La småkoke en stund, nesten frem til du er klar for servering.
    Stavmiks så sausen glatt (bruk gjerne en blender om du har stående, da går det utrolig raskt) smak til med eventuelt mer krydder og sitron.
  • Boller og/eller nuggets:
    Varm oljen i en panne, og stek bollene i 5-10 minutter og nuggetsene i et par minutter på hver side.
    Server bollene med sausen, toppet med koriander og cashewnøtter og eventuelt annet tilbehør.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.