Gå tilbake
+ porsjoner

Gjesteoppskrift: Indisk linsegryte med blomkål - fra Jävligt gott

4 from 2 votes
Skrive ut
Total tid: 1 time 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 200 g tørre røde linser
  • 1/2 blomkål ca 250 g
  • 2 gule løk i skiver
  • 3 hvitløksfedd revet eller finhakket
  • 3-4 cm fersk ingefær revet eller finhakket
  • 1 ss garam masala (ferdig krydderblanding)
  • 1 ss karri
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ss spisskumin
  • 2 ts gurkemeie
  • 0-3 ts chiliflak
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater 400g
  • 1 boks kokosmelk 400g
  • 1 dl vatten til stekning + 4 dl til koking
  • 1,5 ss grønnsaksfond (her har Coop Änglamark en, såvidt jeg vet den eneste i norske butikker)
  • 1 ss tamari eller sojasaus
  • 1/2 potte frisk koriander
  • 1/2 lime kun saften
  • Rapsolje till steking
  • Salt og pepper etter smak
  • Ris, baguetter, raita eller naan til servering

Fremgangsmåte

  • Bruk en stor kjele eller vid panne med høye kanter. Stek løken i rapsolje på høy varme, helt til den har fått en skikkelig fin mørk farge.
  • Senk så varmen og tilsett hvitløk, ingefær, tomatpure og alle krydder. Ha i noen spiseskjeer med vann underveis så det får blandet seg godt til en tykk masse. La steke i noen få minutter på middels varme til det begynner å lukte godt. Pass på varmen, så det ikke brennes.
  • Ha så i kokosmelk, tomater, tamari og fond, la koke i 30 minutter på middels varme.
  • Stavmiks så gryten. (Gustav sier at man godt kan ha den som den er også, da blir det en mye grovere gryte)
    Smak til med salt, pepper og eventuelt mer krydder.
  • Skjær blomkålen i store buketter og skyll linsene i et dørslag. Tilsett begge to i gryten og ha i ca 1-2 dl vann avhengig av behov etter hvor mye som har kokt inn.
  • La koke i 20-30 minutter på lav varme til linsene er myke og blomkålen er myk, men likevel har tyggemotstand. (Sett risen til koking om du skal ha det)
    Ha vann i underveis om du trenger det, og husk å røre underveis så det ikke svir seg i bunnen.
  • Smak til gryten med salt til slutt, og ha i juicen fra limen og så mye koriander du ønsker.
  • Server med ønsket tilbehør.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.