Bruk en stor kjele eller vid panne med høye kanter. Stek løken i rapsolje på høy varme, helt til den har fått en skikkelig fin mørk farge.
Senk så varmen og tilsett hvitløk, ingefær, tomatpure og alle krydder. Ha i noen spiseskjeer med vann underveis så det får blandet seg godt til en tykk masse. La steke i noen få minutter på middels varme til det begynner å lukte godt. Pass på varmen, så det ikke brennes.
Ha så i kokosmelk, tomater, tamari og fond, la koke i 30 minutter på middels varme.
Stavmiks så gryten. (Gustav sier at man godt kan ha den som den er også, da blir det en mye grovere gryte) Smak til med salt, pepper og eventuelt mer krydder. Skjær blomkålen i store buketter og skyll linsene i et dørslag. Tilsett begge to i gryten og ha i ca 1-2 dl vann avhengig av behov etter hvor mye som har kokt inn.
La koke i 20-30 minutter på lav varme til linsene er myke og blomkålen er myk, men likevel har tyggemotstand. (Sett risen til koking om du skal ha det)Ha vann i underveis om du trenger det, og husk å røre underveis så det ikke svir seg i bunnen. Smak til gryten med salt til slutt, og ha i juicen fra limen og så mye koriander du ønsker.
Server med ønsket tilbehør.