Gå tilbake
+ porsjoner

Saftig gresskarbrownie - gjesteoppskrift fra Happy Foods kafé

Gjesteoppskrift fra Irina Smit bak kafeen Happy Foods i Oslo: Denne kaken er en av Irinas favoritt sjokoladekaker som er veldig populær i kafeen. Myk brownie-aktig, med en mørk og kraftig sjokoladesmak. Gresskaret gir den en saftig konsistens og den er helt uten mel eller egg. En allergi og magevennlig kake som jeg kan skrive under på at er skikkelig god!
5 from 2 votes
Skrive ut
Total tid: 1 time 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8
Legg i handlelisten

Ingredienser

Kaken

  • 3 dl gresskarpure fra flaskehalsgresskar tilsvarer 1 lite flaskehalsgresskar
  • 2 dl kokosmasse
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 2 ss bløtlagte linfrø i dobbel mengde vann, ca 10 min
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 0.5 dl kokosolje
  • 0.5 dl kokosblomstsukker
  • 1 ts kanel helst ceylon
  • 1 liten klype salt

Sjokolade krem:

  • 10 dadler
  • 1 dl kokoskrem tykk kokosmelk
  • 5 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme.
  • Skrell gresskaret, ta ut kjernene inni og kutt i grove terninger. Stek i 30 minutter til de er helt myke. La ovnen stå på 180 grader til neste steg.
  • Avkjøl litt og kjør med en stavmikser til pure.
  • Ha gresskarpureen i en bolle og bland med bløtlagt linfrø, kokosolje og lønnesirup.
  • Ha deretter oppi kokosmasse, kakao, kokossukker, kanel og salt. Bland alt godt sammen.
  • Ha kakerøren i en bakepapirkledd form på ca 20*22 og stek på 180 grader i 45 minutter. Den skal være myk og saftig i midten.
  • Ha alle ingrediensene til sjokoladekremen i en blender. Kjør til en tykk og jevn krem.
  • La den stå i kjøleskapet i 30 minutter for å tykne litt før du smører den over kaken.
  • Ha kremen over kaken når kaken er helt avkjølt.
  • Pynt gjerne kaken med friske eller tørkede bær.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.