Gå tilbake
+ porsjoner

Kremete gulrot og ingefærdip - gjesteoppskrift fra Happy Foods kafé

Denne gjesteoppskriften fra Happy Foods kafé på Vestkanttorget i Oslo er en av de mest etterspurte dippene i kafeen og også innehaveren Irinas mest brukte dipp til salat-bowls.
Den passer også perfekt som tilbehør til en middag eller som dip til sommeruller
5 from 4 votes
Skrive ut
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 dl bløtlagde cashewnøtter over natten, eller kok i 15 minutter
  • 4 middels store gulrøtter m skall om de er økologiske
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 0,5-1 dl vann begynn med litt og fyll på mer ved behov
  • 4 ss finhakket fersk ingefær ca to tommelstore biter (kan brukes med skall om du vil)
  • 1 sitron kun saften
  • 1 ts lønnesirup eller honning uten honning er oppskriften vegansk
  • 1 ts gurkemeiepulver
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Kok cashewnøttene i godt med vann i 15 minutter hvis du ikke har bløtlagte klare.
  • Skjær gulrøttene i grove biter. Hvis blenderen ikke er så kraftig, kan du raspe gulrøttene i stedet.
  • Ha så gulrøttene, cashewnøtter, ingefær (hvis du har en god blender kan den klare den i grove store biter med skall, hvis ikke, finhakk) vann og olivenolje i en blender og bland godt.
  • Tilsett resten av ingrediensene og kjør til en jevn, kremete og klumpfri dipp. Gjerne litt lengre enn du egentlig tenker at du vil, da blir den mest kremete.
  • Smak til med evt mer krydder, ingefær eller sitronsaft. Juster også tykkelsen med eventuelt mer vann.
  • Oppbevar i kjøleskapet, holdbar i ca 5-7 dager. Godt til salater, burgere, på grove vafler eller som tacotopping.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.