Gå tilbake
+ porsjoner

Nydelig hjemmelaget sjokoladepålegg

5 from 4 votes
Skrive ut
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 10
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 250 g hasselnøtter
  • 4 ss kokosolje
  • 5 store dadler (Medjool) gjerne bløtlagt noen minutter i varmt vann
  • 2-2,5 dl plantemelk jeg bruker glutenfri havremelk
  • 3 ss lønnesirup
  • 5 ss kakao
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1/3 ts salt

Fremgangsmåte

  • For å fjerne skallet på hasselnøttene: (valgfritt steg) Sett ovnen på 160 grader varmluft og stek hasselnøttene i 8 minutter.
    La de så kjøle seg litt, og bruk et kjøkkenhåndkle eller lignende til å skrubbe de rene for skall. Jeg har bare fjernet rundt 80% og latt resten være med i røra.
  • Kjør så hasselnøttene til nøttesmør i en kraftig blender eller foodprosessor. Bruk gjerne en liten beholder, det kan bli vanskelig med en stor beholder om du ikke dobler oppskriften.
  • Når hasselnøttsmøret er helt mykt og rennende har du i resten av ingrediensene. Hvis du bruker all plantemelken blir den ganske rennende med en gang, men den vil uansett stivne når den oppbevares. Skal den spises med en gang kan man godt ha litt mindre melk.
  • Smak til med krydder og eventuelt mer søting eller kakao om du vil, og oppbevar kjøling i tett beholder.
  • Kjempegod som pålegg, på vaffel, ved siden av friske bær som kveldssnacks eller å spise med skje:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.