Gå tilbake
+ porsjoner

Kikertbiter med sjokolade

Disse kikertbitene er myke, saftige, søte, mettende og næringsrike! Denne oppskriften basert på internettklassikeren fra Texanerin.com og er superpopulær for en grunn. Med kikerter og peanøttsmør som hovedingredisens er disse både proteinrike og ganske sunne, og i tillegg lager du de på rundt 20 minutter.
NB: Dette er ikke kjeks, de vil ikke knase. De er helt myke, saftige og skikkelig digge:)
4.78 from 9 votes
Skrive ut
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 12 biter
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 stor boks kikerter skylt, (230g)
  • 1,5 dl smooth peanøttsmør med bare peanøtter og salt
  • 0.5 dl lønnesirup
  • 1 ts ekte vaniljepulver (evt 2 ts vaniljeekstrakt)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 100 g små sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader over og undervarme
  • Ha alle ingredienser utenom sjokoladebitene i en foodprosessor (du kan bruke stavmikser også, men det tar lengre tid) og bland godt.
  • Miks så inn sjokoladebitene ved å pulsere med maskinen, eller bare røre de inn med en skje.
  • Form så små boller, ha gjerne litt vann på hendene. Jeg liker de best når de er ganske runde, men du kan også forme de litt mer avlange om du vil.
  • Stek i 10 minutter. Kan oppbevares i en tett beholder i opptil en uke i romtemperatur eller fryses.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.